Hlavní obsah

Kritický Lavička. Postrádal jsem kvalitu a vůli jít za vítězstvím, řekl zklamaně

Po remíze v Haifě s Kirjatem Šmona trenér fotbalové Sparty Vítězslav Lavička rozhodně nezářil spokojeností. Jediné, co ho hřálo, že jeho svěřenci potřebují udělat ze dvou zápasů jeden bod. A to buď doma s Lyonem, nebo v Bilbau.

Foto: Ariel Schalir, ČTK/AP

Remízu Spartě zařídil útočník Léonard Kweuke (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Oddechl jste si, že Lyon porazil Bilbao?

My jsme získali bod, který se počítá. Věřím, že sebereme síly a další bod, který nám chybí k definitivě, uhrajeme.

Do Izraele jste přijeli s cílem vyhrát a zajistit si postup, tím jste se netajili. Co k tomu chybělo?

Především nám chyběla velká vůle jít za vítězstvím, entuziasmus a hlavně větší kvalita. Navíc nám vůbec nevyšel vstup do zápasu. Inkasovali jsme po velmi laciné rozehrávce a ztrátě míče. Po hloupém gólu jsme se hledali. Naštěstí jsme ještě v prvním poločase dali vyrovnávací branku.

Výkon mužstva ale nebyl dobrý. Uvědomujete si to?

Přestože jsme si možná vytvořili několik příležitostí jak v prvním, tak v druhém poločase, tak celkově ta kvalita nestačila na to, abychom brali tři body. Moc dobře jsme přitom věděli, o co tady hrajeme.

Soupeř byl ale k poražení...

Cítíme zklamání, protože jsme si byli dobře vědomi důležitosti zápasu. Chtěli jsme z něj získat víc. Tím spíš nás mrzí, že jsme neudělali rozhodující krok k postupu. Nenavázali jsme na to, jak jsme odehráli poslední zápasy v Evropské lize. Výsledkem, ani výkonem.

Zatrnulo vám, když Mário Holek nepřesnou přihrávkou vlastně daroval soupeři první gól?

Byla to naivní chyba, soupeř se lacino dostal do vedení. Měli jsme pak problém se herně najít. Když jsme měli míč, chyběla nám kvalita v útočné fázi, nebyli jsme ani dost agresivní a neměli zaujetí v osobních soubojích. Sám sebe se ptám, kde byla chyba. V poločase k hráčům padala velmi kritická slova.

Při parádním vyrovnávacím gólu vám ale jistě spadl kámen ze srdce...

Léo Kweuke tu situaci vyřešil dobře. Ale celkově jsme těch nebezpečných situací měli málo. I ve druhém poločase. Bylo to pod úrovní z našich minulých zápasů.

Reklama

Související témata: