Hlavní obsah

Dvěma góly zničil Izraelce, přesto nebyl Kolář spokojený: Můj výkon měl být ještě lepší

Radek MalinaSport.czPrávo

Excelentní vstup do sezóny měl plzeňský záložník Daniel Kolář. V lize se trefil v úvodních dvou kolech domácí soutěže, gólový zářez přidal i v předkole Evropské ligy s Rustaví. Pak ale utrpěl zranění v podobě naštípnuté lýtkové kosti při ligovém utkání v Ostravě. Na dva měsíce vypadl ze sestavy. Po návratu se rozjížděl pomalu, ve čtvrtek při bitvě Evropské ligy proti Hapoelu Tel Aviv však zářil. Skvělý výkon vyšperkoval dvěma góly a vydatně přispěl k výhře 4:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský Daniel Kolář (vlevo) spolu s Markem Bakošem směřují oslavná gesta k divákům po vstřeleném gólu proti Hapoelu Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

„Dvě trefy v jednom zápase a ještě hlavou, to snad ani není možné," smál se nevěřícně po utkání sedmadvacetiletý záložník a ledoval si levé stehno. „Dostal jsem koňara, pořádná rána," vykládal.

Bolest však tišil nejen obklad, ale i výhra a zejména vlastní výkon. „No, já si nemyslím, že jsem hrál nějak oslnivě. Jsem hlavně rád za tři body a je mi celkem fuk, jak mně se dařilo," tvrdil Kolář. „Ani tak mi nejde o to, zda mi unikl hattrick. Určitě jsem mohl nahrát ještě na góly spoluhráčům. Hned v první minutě po mém pasu byl blízko gólu Štípek, ve druhé půli jsem špatně nahrál Daridovi. Mohl jít sám na brankáře. Kdyby se kluci prosadili po mých akcích, měl bych mnohem lepší pocit," vysvětloval Kolář.

Zápas s Hapoelem byl v režii zkušeného plzeňského borce. „Někdy to možná tak nevypadá, ale hraju s chutí pořád," přesvědčoval. „I když už jsem něco zažil, je krásné hrát Evropskou ligu. Lidé v Plzni jsou fantastičtí a fandí od první minuty. Je zážitek nastoupit k domácímu zápasu," vykládal Kolář.

Kolář: Vůbec si nepředstavuji, že bychom na jaře v Evropské lize chyběli

Byl nadšen, že Západočeši odměnili příznivce čtyřmi trefami v síti soupeře. „Poslední dobou jsme dali maximálně jeden gól, takže je super, když se prosadíme víckrát. Pro fanoušky není lepší odměny," říkal Kolář.

Snadno se dopátral rozdílu, z něhož vyplynula mimořádná produktivita borců Viktorie při střetu s Hapoelem. „V Evropské lize chtějí soupeři hrát fotbal, pokaždé mají tendenci útočit. Nechci se dotknout nikoho v lize, ale když stojí protivník v deseti na polovině a jen čeká, co provedete, těžko mluvit o nějaké snaze hrát fotbal. V evropských pohárech se soupeř pokaždé snaží něco vymyslet, není pasivní a odhodlaný bránit nulu," přemítal Kolář v narážce na fakt, že během čtyř zápasů základní skupiny vstřelila Plzeň devět gólů.

Věří, že Západočeši už si postup ze skupiny nenechají vzít. „Vůbec si nepředstavuji, že bychom na jaře v Evropské lize chyběli," prohodil. Nijak netruchlil, že si borci Viktorie nemohli vychutnat oslavy z postupu už ve čtvrtečním večeru, protože Atlético Madrid poprvé v soutěži prohrálo na hřišti Coimbry.

„Já jsem ani nepředpokládal, že bychom slavili už po duelu s Hapoelem. Nebral jsem ohled na tvrzení, že Coimbra doma prohraje. Stejně bychom další dvě kola museli hrát, i kdyby postupující byli jasní. Alespoň takhle bude mít duel v Portugalsku a následně doma s Atlétikem náboj," nedělal si těžkou hlavu Kolář.

Reklama

Související témata: