Hlavní obsah

Plzeň bydlí v Portugalsku na zámku z české pohádky se vzteklou labutí

Coimbra

Nevšední prostředí pro přípravu na důležitý duel s Coimbrou mají k dispozici fotbalisté plzeňské Viktorie. Zatímco poslední noc před odletem do Portugalska strávili v moderním interiéru ruzyňského Marriottu, v místě konání duelu je jim domovem více než stoletá budova hotelu Bussaco Palace Hotel.

Foto: www.fcviktoria.cz

Hotel, v němž našli plzeňští fotbalisté útočiště před pohárovým utkáním s Coimbrou.

Článek
Fotogalerie

Zdobená budova připomínající zámek z tradičních českých pohádek navíc leží uprostřed národního parku, jenž svým návštěvníkům nabízí více než 700 druhů vzácných dřevin včetně stromů, které prý ze svých cest přivezli známí portugalští cestovatelé minulých století.

„Hotel svým designem i vnitřní úpravou vybočuje z tradičních přímek moderních hotelů, nicméně hlavním důvodem pro zvolení této varianty byl potřebný klid pro hráče před utkáním. Ostatní hotely splňující naše požadavky na ubytování, rehabilitaci nebo stravu se nacházejí přímo v pulsujícím centru města, takže přes nutnost zhruba třicetiminutové cesty z Bussaca na stadion jsme se přiklonili k tomuto řešení. Také cenově je naše současné útočiště ve srovnání s jinými uvažovanými variantami ve stejné hladině," osvětlil důvody volby netradičního prostředí tiskový mluvčí Viktorie, Pavel Pillár.

Vysoké stropy, vyřezávané židle a majestátní lustry by tvořily fantastickou kulisu spíše pro romantickou dovolenou, plzeňští fotbalisté však před utkáním mají myšlenky upřeny pouze na samotný duel.

V hotelu přivítala Západočechy mužská obsluha

„Je to samozřejmě krásné prostředí, ale samotný hotel příliš neřešíme. Servis je standardně velmi kvalitní, masérské stoly a vše ostatní je nachystáno dle našich zvyklostí, takže jsme si užili spíše krátkou středeční procházku do přilehlého parku. Až na vzteklou labuť je to tam opravdu oáza klidu," culil se při hodnocení portugalského pobytu záložník Vladimír Darida.

Přesto prostředí plné brnění a odkazů na minulost nezůstalo u dobře naladěných Plzeňanů bez odezvy. „Tak co, chlapci, kdo viděl v noci bílou paní," vítal spoluhráče při čtvrteční snídani František Ševinský a od stolu ´mladých pušek´ se mu dostalo rychlé odpovědi: „Nikdo. Bohužel ani žádnou jinou paní."

Okolo fotbalistů Viktorie se během pobytu točí prakticky bez výjimky pouze mužská obsluha. „V tomto ohledu však nejde o práci vedení. Do obsluhy hotelů nikdy nemluvíme, takže toto je pouze dílem náhody nebo snad místních zvyklostí," říkal s úsměvem vedoucí týmu Miroslav Jedlička.

Jediná stížnost kádru plzeňské Viktorie se tak týkala podoby televizních přijímačů na pokojích, které jsou hodně historické a odpovídají duchu hotelu. Nicméně celý prostor zámku je pokrytý možností bezdrátového připojení na internet, tudíž Západočeši žhavili vlastní přenosné počítače či ipady.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články