Hlavní obsah

Fanoušci Lazia v Římě pobodali příznivce Tottenhamu

Řím

Několik desítek násilníků z řad fanoušků fotbalistů Lazia napadlo v noci příznivce Tottenhamu, kteří v Římě popíjeli před večerním utkáním Evropské ligy. Minimálně jeden z nich byl pobodán a s poraněnou tepnou bojuje o život, celkem sedm Britů skončilo v nemocnici.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Takhle vypadaly prostory římského podniku po ataku fanoušků Lazia.

Článek

K incidentu došlo zhruba hodinu po půlnoci v populárním baru Drunken Ship. Před barem zůstala po dvacetiminutovém řádění Italů krev na dlažebních kostkách, vysypané sklo i převrhnuté židle a stoly.

"Obklíčili je a házeli na ně všechno možné: dlažební kostky, kovové tyče, šrouby, kusy opasků," řekl agentuře AP majitel baru Marco Manzi. Skupina agresorů z řad římských rowdies byla dobře organizovaná, všichni měli tváře skryté pod motocyklovými helmami a šátky.

Policie zadržela 15 Italů, z toho dva identifikovala jako fanoušky římského rivala AS. Podle představitelů Lazia byl útok čistě kriminálním činem, který s fotbalem nesouvisel. "Jakýkoli náznak, že útočníci byli příznivci Lazia, je zcela bezpředmětný," uvedli.

Utkání na Olympijském stadiónu v Římě skončilo bezbrankovou remízou a ta stačila Laziu k postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Na stadiónu na sebe příznivci domácího mužstva upozornili skandováním "Juden Tottenham" a transparentem s nápisem "Svobodu Palestině". Z Anglie dorazilo do Itálie několik stovek fandů.

Reklama