Hlavní obsah

Sparťan Kadlec se nečekaně chystá do Bilbaa, s karbonovou maskou i hlavičkuje

Pavel DosadilSport.cz

Nečekaného žolíka možná na stadiónu San Mamés vytáhne Sparta. Letenské fotbalisty čeká ve čtvrtek v Bilbau (21:05, přímý přenos Fanda, on-line reportáž Sport.cz) poslední zápas základní skupiny Evropské ligy. Nastoupit by mohl i útočník Václav Kadlec, který přitom před měsícem utrpěl proražení lebky. Po hrůzostrašném zranění se však brzy zapojil do tréninku, a pokud mu to lékař povolí, do Bilbaa odletí.

Foto: sparta.cz

Václav Kadlec je s maskou nachystán na velký návrat...

Článek

Byl by to šťastný konec příběhu. Otázkou je, jestli ne zbytečně uspěchaný. Sparta už má postup do jarního play-off v kapse, Bilbao je v Evropské lize ze hry. Přesto je rekonvalescent Václav Kadlec nachystaný do Španělska nejen odletět, ale ve čtvrtek večer klidně i nastoupit.

„Již dva týdny jsem v plném tréninku a moje pauza nebyla tak dlouhá, abych měl nějaké fyzické problémy. Jsem rád, že to jde tak rychle," pochvaloval si útočník po úterním tréninku na Letné.

Ve středu ráno nicméně podstoupí ještě povinnou preventivní prohlídku. Lékař musí potvrdit, že rána na čele je natolik dobře srostlá, aby Kadlec mohl podstoupit cestu letadlem. Při letu dochází k vyrovnávání tlaku, což může být při povaze jeho zranění nebezpečné.

Nešetřete mě, nakázal spoluhráčům

Hráč se ale cítí fit. I díky karbonové masce, kterou mu v Německu nechal vyrobit jeho manažer Pavel Paska. První herní trénink se spoluhráči Kadlec absolvoval minulé úterý, a byť na hřišti stále vypadá jako Zorro, míč i hlavičkuje.

„Oční otvory v masce jsou dostatečně veliké, takže nemám žádný problém s orientací. Nehlavičkuje se mi samozřejmě úplně optimálně, ale jdu do toho naplno. Ani jednou jsem na tréninku kluky nepoprosil, aby mě šetřili a dávali na mě pozor," ujišťuje mladý reprezentant.

Ukázal by se případným zájemcům

„Pokud mu to lékař povolí, tak pár minut může Vašek v Bilbau odehrát. Je v plném tréninku a je na něm vidět, že se cítí v pohodě. Maska mu dodává pocit bezpečí. Je to mladý odolný kluk, pohybově silný. Měl formu, jen škoda, že se zranil," líčil po úterním tréninku obránce Tomáš Zápotočný.

„Od začátku by asi Venca nehrál, ale pár minut určitě zvládne. Bavím se s ním, cítí se už dobře. Je to na něm během hry i znát. Myslím, že když to doktor povolí, šanci dostane," přidával se záložník Tomáš Přikryl.

Kadlec stále patří k největším talentům evropského fotbalu a očekává se, že buď on, nebo kamerunský obr Kweuke by mohli v zimě odejít do zahraničí za částku kolem 100 miliónů korun. A případný start v Bilbau by všem zájemcům potvrdil, že Kadlec už je po ošklivém zranění zase zpátky a nachystán...

Sparta odletí do Bilbaa ve středu dopoledne a nemá jistotu, že kouč Lavička bude mít pro poslední zápas roku k dispozici kompletní tým. V ohrožení je start marodů Krejčího, Pamiče a Jarošíka.

Reklama

Související témata: