Hlavní obsah

Nebojácný Kadlec si vyzkoušel pád letadla a teď věří, že v masce zazáří proti Bilbau

Bilbao
Aktualizováno

Útočník Sparty Václav Kadlec ještě ve středu ráno před odletem do Bilbaa absolvoval ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici speciální vyšetření. Lékaři mu nakonec dali zelenou a letenský mladík může nastoupit ve čtvrtek k utkání Evropské ligy na půdě španělského Athletic Clubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Kadlec na tréninku v Bilbau.

Článek
Fotogalerie

„Seděl jsem v takové zvláštní místnosti. Při vyšetření šlo o reakci hlavy na změnu tlaku v letadle. Nejprve jsme odstartovali, vystoupali do nějaké výšky a pak jsme kvůli tlaku zkoušeli i pád letadla, kdyby náhodou... Všechno bylo v pohodě, žádnou bolest jsem necítil jak při samotném vyšetření, tak ani potom v letadle, i když při přistání v Bilbau došlo k menším turbulencím," říkal spokojený útočník.

Na Kadlecově čele jsou však patrné stopy po měsíc staré ráně mladoboleslavského Nešpora, který mu prolomil čelní lebeční kost.

S maskou může hrát, tvrdí lékař

Velmi spokojený s výsledkem testu byl i lékař Sparty David Erhart. „Z lékařského pohledu je Vašek připraven hrát, bez většího rizika, že by došlo k obnovení zranění. Kost je srostlá, rána zhojená. Samozřejmě musí použít speciální masku, která mu chrání zejména čelo. Speciálních kontrol absolvoval několik, při té ranní šlo o to, jak se jedna z poraněných vedlejších nosních dutin bude adaptovat na změnu tlaku při vzletu a přistání letadla. Dopadlo to naprosto uspokojivě," konstatoval lékař.

Kadlec je připravený nastoupit, masku mu ještě musí schválit rozhodčí. „Ráno se uskuteční předzápasové setkání delegáta, rozhodčích a zástupců obou klubů. Na něm musí především hlavní rozhodčí schválit, že Kadlec může s maskou hrát. Je totiž specifická než tradiční masky chránící zlomený nos, tato přesahuje čelo. Vyrobila ji ale firma, která tyhle pomůcky dělá běžně. Neměl by být problém," říkal tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Od začátku ne, tvrdil Lavička

Samozřejmě úplně poslední slovo bude mít při výběru základní jedenáctky trenér Vítězslav Lavička. „Vašek je v pohodě, má ohromnou chuť do hry a já jsem rád, že se tak rychle uzdravil. Ale nepředpokládám, že by nastoupil od začátku. Bude připravený a je velice pravděpodobné, že do hry zasáhne v průběhu zápasu," naznačil svůj záměr s mladým útočníkem kouč.

„Cítím se opravdu dobře. Od toho zranění uběhl měsíc, kost je srostlá a samotný tréninkový výpadek nebyl tak dlouhý, bez pohybu jsem byl jen čtrnáct dní. Fyzicky jsem v pohodě. Strach z hlavičkování nemám, ani z kontaktů. I při tréninku mi o masku třeba někdo z kluků zavadil nechtěně loktem a nic jsem necítil. Hlavičkování nebolí, jen rána není tak prudká, protože maska míč trochu ztlumí. Vidím přes ni dobře, takže jsem připraven nastoupit," pravil odhodlaně Václav Kadlec.

Sparťanský mladík si ve středu večer po boku svých spoluhráčů vyzkoušel trávník na stadiónu San Mamés, během přípravy na čtvrteční zápas se však v Bilbau spustila velká průtrž mračen. Ani ta však sparťanům radost nezkazila, letenský tým už má postup do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy jistý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články