Hlavní obsah

Atlético sehrálo nejhorší zápas v Evropské lize, píše španělský tisk

Madrid

Fotbalisté Atlétika Madrid předvedli podle španělského tisku při čtvrteční porážce 0:1 v Plzni svůj nejhorší letošní výkon v Evropské lize. I postup ze druhého místa za českým týmem však musí brát jako pozitivum, protože se ho podařilo dosáhnout i bez řady opor, které trenér šetřil na ligová utkání.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Atlétika byli téměř neškodní.

Článek

Podle televize TVE nahrála Plzni příliš taktická hra svěřenců trenéra Diega Simeoneho v prvním poločase. Ani podle deníku El Mundo domácí duelu nedominovali, ale využili hlavně špatný výkon španělského týmu. "Bylo to nejspíš nejhorší Atlético Madrid, které bylo letos v Evropské lize k vidění," napsal.

El País poukázal na to, že Atlético poprvé od dubna prohrálo dva zápasy za sebou, když v Plzni navázalo na ligovou porážku v derby s Realem (0:2). "Atlético zapomnělo útočit. Simeoneho náhradníkům ve čtyřech stupních pod nulou zmrzla chodidla, ale také nápady a vůle," kritizoval výkon madridského týmu.

"Přišel čas povolat hvězdy"

Atlético, zažívající nejlepší vstup do španělské ligy v historii, ale nemá brát porážku tragicky. "Nesmí se stát, že pro stromy neuvidí les. Špatný zápas v Plzni nesmí zastínit, že si Atlético zajistilo bez větších potíží postup a ušetřilo síly. Porážka v Doosan Aréně padne v zapomnění, až začnou nastupovat Turan, Falcao, Godín či Gabi. Přišel čas je povolat," mínil El Mundo.

Šedivá rozlučka v Bilbau

Remíza Sparty 0:0 s Athletikem Bilbao byla posledním utkáním evropských pohárů na stadiónu San Mamés a podle agentury EFE to nebylo právě nejšťastnější loučení. "Athletic se Spartou nabídly téměř stoletému stadiónu šedivou evropskou rozlučku, zápas bez branek, s čímž se příznivci domácích jen těžko smiřovali," napsala.

Podle deníku El Mundo deportivo Sparta nemusela ve skupině "předvést nic z jiného světa", a přesto jí to stačilo na hladký postup na úkor obhájce celkového druhého místa. "Přežít v Evropě bez jediného vítězství na domácím hřiště je jednoduše nemožné," kritizoval domácí vystoupení Bilbaa.

Sparta se prý i přes hodně změn v sestavě prezentovala podobným výkonem jako v prvním vzájemném utkání. Zápas ale ovlivnil fakt, že o postupujících již bylo rozhodnuto. "Chyběly branky, gólové šance i dobrý fotbal," konstatoval El Mundo deportivo.

Reklama

Související témata: