Hlavní obsah

Trenér Lazia Petkovič pochválil Kozáka po výhře v Mariboru

Fotbalový reprezentant Libor Kozák si vysloužil pochvalu od trenéra Lazia Řím Vladimira Petkoviče. Kouč vyzdvihl výkon českého útočníka a jeho ofenzivního kolegy Sergia Floccariho, kteří ve čtvrtek přispěli třemi góly k výhře 4:1 nad Mariborem v Evropské lize.

Foto: Srdjan Zivulovic, Reuters

Libor Kozák (vpravo) v zápase s Mariborem.

Článek

Kozák ve Slovinsku otevřel skóre v 16. minutě, když si povedeným lobem připsal třetí gól v soutěži. Floccari se prosadil ve 38. a 51. minutě. Podle Petkoviče oba hráči výborně zastoupili zraněného kanonýra Miroslava Kloseho.

"Neměl jsem o nich žádné pochybnosti. Floccari s Kozákem spolu mohou hrát kdykoliv, uvidíme, jestli dostanou šanci i v pondělí (v italské lize) proti Boloně. Máme několik dní na rozmyšlenou a musíme vzít v potaz také stav Kloseho," uvedl po utkání v Mariboru bosenský kouč.

Německý reprezentant pro něj zůstává útočníkem číslo jedna, ale těší ho, že Lazio má v ofenzivě více možností. "Pokud Klose nebude moci hrát v pondělí, tak určitě bude připraven na další utkání s Interem Milán. Nicméně jsem rád, že nemusíme spoléhat na jednoho hráče a máme tým, který táhne za jeden provaz," vyzdvihl Petkovič.

Byl spokojený, jak jeho svěřenci utkání v Mariboru pojali. "Nejvíc se mi líbil přístup mužstva. Hráči, kteří nedostávali tolik šancí, ukázali, že jsou konkurenceschopní a umí hrát velmi dobře," dodal devětačtyřicetiletý trenér.

Lazio vyhrálo skupinu J se třemi výhrami a třemi remízami před Tottenhamem, Panathinaikosem a Mariborem. V jarní vyřazovací části EL může pátý tým italské ligy narazit také na Spartu Praha.

Reklama

Související témata: