Hlavní obsah

Horváth mezi elitou! UEFA zařadila kapitána Plzně do nejlepší jedenáctky Evropské ligy

Ženeva

Český klubový fotbal zažil díky Viktorii Plzeň a pražské Spartě na evropské scéně mimořádně úspěšný podzim a není divu, že se v zahraničí do popředí zájmu dostávají i výrazné individuality těchto týmů. Uznání se tak dostalo například Pavlu Horváthovi, jehož zařadila Evropská fotbalová unie (UEFA) do nejlepší jedenáctky Evropské ligy.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

Plzeňskému záložníkovi už je sice sedmatřicet let, ale stále platí za klíčového muže týmu. Dává hře Viktorie myšlenku a pro soupeře znamená velkou hrozbu především ze standardních situací. V základní skupině dal kapitán Západočechů tři góly.

„Horvát je kapitánem Plzně a zároveň i srdcem mužstva. Byl základním kamenem úspěchu vítěze skupiny B, svému týmu pomohl ke třem domácím vítězstvím, včetně výhry nad Atlétikem Madrid," připomínají oficiální stránky UEFA Horváthův přínos pro Západočechy.

Nejlepší jedenáctka Evropské ligy podle UEFA:
Brankář:
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur)
Obránci:
Benoît Trémoulinas (Bordeaux)
Aleksandar Dragovič (Basilej)
Bekir Irtegün (Fenerbahce Istanbul)
Záložníci:
Pavel Horváth (Viktoria Plzeň)
Jevgenij Konopljanka (Dněpr Dněpropetrovsk)
Alexandru Bourceanu (Steaua Bukurešť)
Taison (Metalist Charkov).
Útočníci:
Jelle Vossen (Gent)
Edinson Cavani (Neapol)
Raúl Bobadilla (Young Boys Bern)

„Horváth překonal svůj vlastní rekord, když se v pátém zápase ve skupině stal nejstarším střelcem v historii soutěže ve věku 37 let a 214 dní," vrátila se UEFA k jeho penaltové trefě proti Coimbře.

Plzeňský kapitán zazářil na mezinárodní scéně už minulou sezónu, kdy dotáhl Plzeň do Ligy mistrů. Tehdy například jeho kvality dost svérázně ohodnotil dánský tisk po výhře nad FC Kodaň v play-off.

„Je mu 36, ale s míčem to pořád umí. Toulal se po hřišti a vypadal jako tlustší verze legendárního Hagiho a s přístupem Stoičkova. Vypadá, jakoby chodil aspoň dvakrát týdně do McDonaldu," popsal svůj dojem z jeho představení Jyllands Posten.

UEFA zařadila Horvátha do nejlepší jednáctky Evropské ligy po bok hvězd jako Hugo Lloris či Edinson Cavani.

Reklama

Související témata: