Hlavní obsah

Horváth dělá společnost Cavanimu či Llorisovi, sekanou ale Plzeňákům nekoupí

Plzeň

Lyžuje v Alpách a užívá si dovolené. V Rakousku také Pavla Horvátha zastihla zpráva, že ho UEFA nominovala do ideální sestavy Evropské ligy. Zatímco kluby jako Liverpool či Inter Milán v All Star zástupce nemají, plzeňský kapitán ve výběru nechybí. „Na lanovce to zní velice hezky. Ale je to spíše o tom, že Viktorka se může fotbalově vyrovnat i takovým týmům,“ poukázal Horváth.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Plzeňský kapitán Pavel Horváth (vlevo) se raduje z gólu do sítě Coimbry.

Článek

Dopoledne mu začala chodit jedna esemeska za druhou. Samozřejmě s blahopřáním, že patří k fotbalovému výkvětu Evropy.

„Zpráva mě zastihla v Rakousku, kde jsme s rodinou na horách. Akorát jedeme s dcerou lanovkou," hlásil Pavel Horváth v pátek odpoledne v rozhovoru pro klubový web.

Třemi trefami přispěl kapitán Plzni k prvenství ve skupině B a jistému postupu do jarního play-off. Horváth je zároveň nejstarším hráčem, který v historii Evropské ligy vstřelil gól. Když se v listopadu trefil v Coimbře, bylo mu přesně 37 let a 214 dnů.

Největší individuální ocenění

Teď se ocitl v elitní společnosti po boku Cavaniho, Llorise či talentovaného Konopljanky. „Tato nominace pro mě asi bude největším individuálním oceněním. Musím však za něj poděkovat celému plzeňskému týmu, protože bez něj bych ho nikdy nezískal," ujišťuje Horvi.

Až se plzeňský špílmachr po dovolené vrátí do hráčské kabiny, spoluhráči mu budou moci i nadále tykat. Žádnou hostinu jim ovšem nechystá. „Já jen tak trošku doufám, že do té doby zpráva zestárne a nebudu muset platit žádné peníze do banku nebo kupovat sekanou," kření se Horváth s předstíranou lakotou.

Tou dobou už budou Plzeňští znát svého dalšího soupeře. Jarní play-off se losuje 20. prosince. „Osobně bych upřednostnil německý tým, ale určitě jsou tam atraktivnější soupeři, jako například Tottenham," zakončil Horváth bleskové interview během cesty lanovkou.

Ideální sestava Evropské ligy podle serveru uefa.com:
Lloris (Tottenham) - Trémoulinas (Bordeaux), Dragovič (Basilej), Irtegün (Fenerbahce Istanbul) - Konopljanka (Dněpropetrovsk), Horváth (Plzeň), Bourceanu (Steaua Bukurešť), Taison (Charkov) - Vossen (Genk), Cavani (Neapol), Bobadilla (Young Boys Bern).

Reklama

Související témata: