Hlavní obsah

Horváth by chtěl za soupeře Inter Milán, sparťan Hušbauer touží vyřadit Chelsea

Inter Milán, Ajax, Chelsea či Liverpool. Střet s klubovou elitou je přáním plzeňské i sparťanské fotbalové kabiny před dnešním losem prvního kola vyřazovací části Evropské ligy, v němž bude mít český fotbal po devíti letech dvojí zastoupení.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Inter Milán by si vybral za soupeře plzeňský Pavel Horváth

Článek

„Líbil by se mi Ajax," tvrdí plzeňský trenér Pavel Vrba, že by mu proti srsti nebyla konfrontace s týmem, který ve skupině Ligy mistrů přemohl Manchester City. „Když dostaneme někoho stejně fotbalového, zlobit se nebudu," usmívá se Vrba.

„Mně by se líbil protivník, který by byl hodně atraktivní pro fanoušky, současně ale hratelný pro moje mužstvo," přiznává sparťanský kouč Vítězslav Lavička, že by soutěž nerad opouštěl po dvou únorových zápasech.

Jenom ne tým z východu, přejí si oba trenéři

Jedno mají oba hlavní rivalové české fotbalové scény společné. „Hlavně abychom nemuseli na východ Evropy," přeje si Vrba. „Nerad bych do zemí bývalého Sovětského svazu. Kazaň, Dněpropetrovsk či Charkov jsou soupeři, kteří netáhnou, ale sílu mají ohromnou," zamýšlí se letenský útočník Václav Kadlec a sní o střetu s Liverpoolem, jemuž Sparta před dvěma lety podlehla po trefě Kuijta čtyři minuty před koncem odvety.

Mnoho sparťanů bude při losu toužebně očekávat bitvu s Chelsea. „Šlo by o obrovský zážitek," míní záložník Jiří Skalák. „Ještě větší, kdybychom obhájce triumfu vyřazeného z Ligy mistrů vyšoupli z Evropy úplně," přitakává s úsměvem záložník Josef Hušbauer.

Plzeňský kapitán Pavel Horváth by se svojí družinou po skalpu Atlétika Madrid v posledním duelu základní skupiny Evropské ligy chtěl ještě o stupeň zvučnějšího soupeře.

„Inter Milán, to by byla pecka. Už jsme na San Siru hráli s AC, teď bychom snad nebyli tak vykulení," směje se.

Los EL začne v přímém přenosu televizních stanic ČT Sport a Nova Sport od 14 hodin. Už v 11:30 startuje los Ligy mistrů, který můžete sledovat na stanici Eurosport.

Nasazení týmů pro fotbalový los
LIGA MISTRŮ
Vítězové skupin
Paris St. Germain, Schalke 04, Málaga, Borussia Dortmund, Juventus Turín, Bayern Mnichov, FC Barcelona, Manchester United
Postupující z 2. místa
FC Porto, Arsenal, AC Milán, Real Madrid, Šachtar Doněck, Valencia, Celtic Glasgow, Galatasaray Istanbul
Pozn.: Vítězové skupin budou nalosovaní proti druhým, nemohou ale dostat soupeře ze stejné země či soka, s nímž byli v základní skupině.
EVROPSKÁ LIGA
Nasazené týmy
Plzeň, Chelsea, Kluž, Olympiakos Pireus, Benfica Lisabon, Liverpool, Fenerbahce, Bordeaux, Steaua Bukurešť, Dněpropetrovsk, Kazaň, Charkov, Lyon, Lazio, Hannover, Genk
Nenasazené týmy
Sparta, Petrohrad, Borisov, Dynamo Kyjev, Ajax Amsterdam, Anži Machačkala, Mönchengladbach, Newcastle, Stuttgart, Neapol, Inter Milán, Leverkusen, Atlético Madrid, Tottenham, Levante, Basilej
Pozn.: Nemohou se potkat soupeři ze stejné země nebo protivníci, kteří spolu byli v základní skupině.

Reklama

Související témata: