Hlavní obsah

Čech před zápasy Evropské ligy se Spartou: Bereme jen postup, nic jiného nepřichází v úvahu

Praha/Londýn

Tak trochu tuhle ironii osudu čekal. Poprvé jako hráč Chelsea nastoupí její brankář Petr Čech v evropských fotbalových pohárech proti českému týmu, a hned změří síly se Spartou, jejíž dres v minulosti oblékal. Přestože londýnský tým neprožívá zrovna excelentní sezónu, v dvojzápasech 1. kola play-off Evropské ligy s letenským celkem je jednoznačným favoritem.

Foto: Issei Kato, Reuters

Brankář Petr Čech se už na duely Evropské ligy proti Spartě těší.

Článek

"Já říkal, že Spartu dostaneme," glosoval Čech na svých oficiálních internetových stránkách výsledek čtvrtečního losu. "Naším cílem je vyhrát celou Evropskou ligu, takže nic jiného než postup nepřichází v úvahu. Coby úřadující vítěz Ligy mistrů budeme papírovým favoritem skoro ve všech zápasech," nepřipouští si viditelně eventualitu brzkého vyřazení.

Ambiciózní Chelsea se musela nečekaně brzy rozloučit s vidinou obhajoby titulu v Lize mistrů, a tak hodlá napravit pošramocenou pověst alespoň v Evropské lize. A los v Nyonu jí přihrál svěřence Vítězslava Lavičky, kterého Čech zná i ze svého někdejšího působení na Letné v sezóně 2001/02. "Když odvolali trenéra Hřebíka, asi na posledních pět kol byl hlavním koučem," vzpomíná s odstupem času.

S Jarošíkem si zavolají

A co říká hře současné Sparty? "Na podzim se jí celkem dařilo v Evropské lize, v české lize měli sem tam nějaké výkyvy, ale pořád jsou ve hře o titul. Ty naše zápasy se hrají až za dva měsíce a do té doby se může stát spousta věcí. Uvidíme, v jakém rozpoložení oba týmy budou," připomíná, že Letenští půjdou do únorových duelů s Chelsea z přípravy po zimní přestávce, zatímco Premier League pauzu nemá.

V reprezentaci se Čech potkal s brankářem Tomášem Vaclíkem, záložníky Markem Matějovským a Josefem Hušbaurem a také s útočníkem Václavem Kadlecem, v osmnáctce se zase sešel s obráncem Vlastimilem Vidličkou. Ve Spartě před lety hrál s Jiřím Jarošíkem, později společně působili i v Chelsea.

"Asi si s Jirkou zavoláme. Pro něj to určitě bude taky pikantní, když se jako hráč vrátí na Stamford Bridge," předpokládá třicetiletý gólman "Blues". Návrat na Letnou pro Čecha ale nebude až tolik zvláštní i proto, že s reprezentací zde v minulosti odchytal mnoho zápasů: "I tak se na souboj se Spartou těším. Doufám, že Chelsea v Praze bude pro fanoušky velký svátek."

Reklama

Související témata: