Hlavní obsah

Špatná zpráva pro fanoušky. Sparta i Plzeň budou v EL hrát ve stejnou hodinu

Fanoušci, kteří by chtěli vidět živě duely obou českých zástupců ve 2. kole Evropské ligy, mají smůlu. Fotbalisté Plzně i Sparty se utkají s Neapolí respektive Chelsea ve shodnou hodinu. První duely 14. února začnou v 19:00, odvety se hrají od 21:05. Televizní diváci se tak musí rozhodnout, kterému zápasu dají přednost.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Soupeři ve 2. kole Evropské ligy.

Článek

"Bylo to takto rozlosováno, takže jsme to ani dál neřešili," řekl mluvčí Plzně Pavel Pillár. "To je centrální věc UEFA. Bude upřednostňovat například anglické týmy, které jsou ve hře čtyři," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Podle předpokladů by domácí zápasy Plzně i Sparty měla vysílat Česká televize, která má přednostní právo na výběr utkání. Na TV Fanda by zůstaly venkovní duely, o tom se však bude teprve jednat.

Ceny vstupenek na domácí zápasy kluby teprve určí. Sparta informace o cenách a termínech předprodeje zveřejní v prvním lednovém týdnu. Zatím je jisté pouze to, že vstupenky na utkání na hřišti Chelsea budou do sektoru fanoušků Sparty stát 30 liber (asi 930 korun). "Dostali jsme na výběr ze tří sektorů a podle zájmu fanoušků jeden z nich vybereme. Pro fanoušky budeme rovněž organizovat jednodenní letecký zájezd," uvedl Kasík.

Na ligové zápasy musejí fanoušci Chelsea zaplatit mnohem víc. Ceny se pohybují mezi 41 a 87 librami (1270 až 2700 korun). Vstup na stadión Stamford Bridgde proti Spartě bude stejně drahý jako na duely v FA Cupu. Oproti tomu na Letné se platí na ligový zápas kolem 230 korun. Vstupenky na duel proti Chelsea budou bezpochyby několikanásobně vyšší.

Fanoušci Neapole jsou prý vášniví, ale ne nebezpeční.

Plzeň má přislíbeno, že Neapol vyčlení tisíc míst pro její fanoušky. "Očekáváme, že naše výprava bude v řádu stovek fanoušků. Ti si už zařizují cestu po vlastní ose, organizují autobusové zájezdy a hodlají využít toho, že do Neapole létají nízkonákladové společnosti WizzAir či SmartWings. Zájezdy budeme nabízet také prostřednictvích našich partnerských cestovních kanceláří," dodal Pillár.

Podle prvních jednání s italským klubem se prý příznivci Plzně nemusejí cesty do Neapole obávat. "Jejich fanoušci jsou prý vášniví, ale ne nebezpeční. Pokud naši fanoušci nebudou vyvolávat spory, nemají se prý čeho obávat a mohou se v klidu pohybovat po městě," řekl Pillár. Zástupci Plzně by měli jet Neapol sledovat 6. ledna na zápas s AS Řím.

Reklama

Související témata: