Hlavní obsah

Konečně můžu zase hrát fotbal, je natěšený na jaro Marek

Jihlava

Loni v létě ho nováček z Jihlavy vítal po přestupu z Baníku jako výraznou posilu, avšak kvůli dlouhodobému zranění nakonec nenastoupil ani k jednomu podzimnímu utkání fotbalové Gambrinus ligy. Nyní je už obránce či defenzívní záložník Tomáš Marek zdravý a natěšený na jarní odvety.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jihlavy i s Tomášem Markem se připravují na jarní část sezóny.

Článek

„Od půlky října jsem už trénoval, ale teprve teď mi dovolili doktoři odehrát v zimní Tipsport lize první zápas. Brno jsme porazili 4:0 a já jsem se cítil na hřišti v pohodě," sčítá pozitiva.

Poslední červnový den loňského roku mu ovšem bylo mnohem hůř. Na soustředění Jihlavy v Novém Městě na Moravě zaúpěl při doskoku bolestí. „Byla z toho vyhřezlá plotýnka. Musel jsem na operaci, u níž nebylo dopředu jasné, jak dopadne. To bylo hodně psychicky náročné. Naštěstí lékaři odvedli velmi dobrou práci," pochvaluje si Marek.

Jíst musel vestoje

Následná rehabilitace byla ovšem neméně složitá. „Šest týdnů jsem mohl jenom stát nebo ležet. Sezení nepřicházelo v úvahu. I jíst jsem musel vestoje," nevzpomíná příliš vesele.

Smlouvu Markovi jihlavské vedení předložilo až poté, co bylo definitivně jasné, že se bude moct vrátit k fotbalu. „Dlouho jsem ale nezaměstnaný nebyl," usmívá se už dnes. „Hned jak jsem byl schopen usednout za volant, vyrážel jsem do Jihlavy na každý domácí zápas. Kluci mě svými výkony mile překvapovali. Po zranění Tecla s Kolouškem to už bylo na konci podzimu trochu horší, ale i tak máme před jarem velmi solidní výchozí pozici," cení si desáté příčky.

V ligových odvetách bude trenér Komňacký na hráče s reprezentačními zkušenostmi hodně spoléhat. „Jsem strašně rád, že už mohu konečně zase hrát fotbal. Udělám maximum, abych byl mužstvu co nejplatnější. Konkurence mi nevadí, věřím, že se do sestavy prosadím. Je mi úplně jedno, na jakém postu. Vůbec nechci mluvit o tom, že bychom měli mít starosti s udržením," říká rezolutně.

Markův současný tým se může zachránit mezi elitou třeba i na úkor Baníku, v němž předtím strávil šest sezón. Jenže v průběhu angažmá přišel nejprve kvůli tzv. facebookové aféře, když v internetové diskusi kritizoval kouče Koubka, o kapitánskou pásku, a loni pro změnu ostravské vedení těžce neslo, že neprodloužil smlouvu. „Nerozešli jsme se v dobrém. Pár kamarádů ale v Baníku pořád mám. Dění v klubu stále po očku sleduju," přiznává.

Reklama

Související témata: