Hlavní obsah

Feyenoord má jistotu postupu v poháru UEFA

PRAHA

Po středečních zápasech fotbalového poháru UEFA je znám jediný nový postupující do dalších bojů. Stali se jím hráči Feyenoordu Rotterdam, kteří porazili německé Schalke 2:1. Vítěz soutěže z roku 2002 tak svého soupeře vystřídal v čele skupiny A.

Článek

Zápasy byly dramatické až do samotného závěru, za Bruggy ve Vídni vyrovnával v nastaveném čase Lange, po vypršení řádné hrací doby dvěma trefami také potvrdil své vítězství aténský Panionios.

V dresu Austrie Vídeň odehrál společně se Štěpánem Vachouškem povedený zápas i Libor Sionko, který se významně zasloužil o jedinou trefu svého týmu. Na začátku druhé půle se prohnal kolem krajana Davida Rozehnala v obraně hostů a předložil Gilewiczovi gólovou přihrávku.

Chvíli po něm nabil útočníkovi v ideální pozici Štěpán Vachoušek, tentokrát ale do Gilewiczovy střely vložil ruku brankář Butina. Domácí to mrzelo dvojnásob, když v nastavení vyrovnal Nor Lange.

Ferencváros zahodil dvě penalty

Robert Vágner se o víkendu podílel jedním gólem na výhře Ferencvárose 4:0 v lize a vymohl si místo v základní sestavě. Hned po úvodním gólu svého týmu mohl zvýšit na 2:0, ale jeho střelu z osmi metrů báječně chytil basilejský gólman Zuberbühler. Po hodině hry Vágner ze hřiště odešel, hosté vzápětí vyrovnali a v závěru vsítil vítěznou branku reprezentační záložník Huggel.

Zuberbühler v zápase přestál dvě penalty. Tu první vyrazil jen k nohám střelce Rósy, ale druhá byla pro výsledek klíčová. Pět minut před koncem se proti němu postavil jeho protějšek v rukavicích Szücs, ale minul branku.

Český gólman Jaroslav Drobný se vrátil po zranění do branky Panioniosu, a i když od přemožitelů Slavie z Dinama Tbilisi dvakrát inkasoval, nakonec se radoval. Jeho spoluhráč Mantzios na soupeře stačil sám a hattrickem uchoval aténskému klubu postupové šance. Dílo dokončili v nastavení Slovák Breška a Marcora.

Feyenoord sehrál skvělé představení

Pravděpodobnější je, že Newcastle doprovodí ze skupiny Sporting Lisabon a Sochaux, které mají před posledními zápasy o tři body víc. Ve vzájemném duelu se na stadionu Josého Alvaladeho, kde se bude hrát finále tohoto ročníku Poháru UEFA, radovali z výhry Francouzi.

Byli jedním ze dvou klubů, který dokázal dnes venku vyhrát, z osmi zápasů uspěly v pěti případech domácí týmy. Skvělé představení sehrál Feyenoord. Záhy se Schalke prohrával, když mu vstřelil gól Sandův a Asamoahův náhradník Hanke, ale ještě do přestávky skóre otočil. Kuijt se proměnil z kanonýra v nahrávače a jeho přesné pasy proměnil Solomon Kalou ve dva rychlé góly.

Výsledky středečních zápasů poháru UEFA:
Skupina A:
Feyenoord Rotterdam - Schalke 04 2:1 (2:1)
Branky: 33. a 41. S. Kalou - 7. Hanke. Rozhodčí: Messias (Angl.). Diváci: 48.000.
Ferencváros Budapešť - FC Basilej 1:2 (1:0)
Branky: 22. Rósa - 59. Rossi, 79. Huggel. Rozhodčí: Goduljan (Ukr.). Diváci: 15.000.
Skupina B:
Besiktas Istanbul - Standard Lutych 1:1 (1:0)
Branky: 30. Okan - 81. Bangoura. Rozhodčí: Proenca (Portug.). Diváci: 15.000.
Athlétic Bilbao - Steaua Bukurešť 1:0 (1:0)
Branka: 45.(+1) Etxebarría. Rozhodčí: Kasnaferis (Řec.). Diváci: 33.000.
Skupina C:
Real Zaragoza - Dněpr Dněpropetrovsk 2:1 (1:1)
Branky: 9. Sávio, 73. Generelo - 2. Jezerskij. Rozhodčí: Božinovski (Mak.). ČK: 85. Matjuchin (Dněpropetrovsk). Diváci: 26.000.
Austria Vídeň - FC Bruggy 1:1 (0:0)
Branky: 50. Gilewicz - 90.(+2) Lange. Rozhodčí: Styles (Angl.). ČK: 90.(+4) Papac - 90. Víctor. Diváci: 19.850.
Skupina D:
Sporting Lisabon - FC Sochaux 0:1 (0:1)
Branka: 2. Lonfat. Rozhodčí: Fleischer (Něm.). Diváci: 21.349.
Panionios Atény - Dinamo Tbilisi 5:2 (0:1)
Branky: 58., 67. a 78. Mantzios, 90.(+1) Breška, 90.(+3) Marcora - 38. Kakaladze, 60. Achalaja. Rozhodčí: Tudor (Rum.). Diváci: 3000.

Reklama

Související témata: