Hlavní obsah

Díky rozměrům jsem vidět víc než jiní, utahoval si Horváth sám ze sebe po třetí poctě v řadě

Larnaka/Praha

Utahoval si ze sebe. V Praze na Žofíně ho při pondělním slavnostním večeru vyhlásil v rámci ankety T-Mobile Fotbalista roku již potřetí Osobností ligy, Pavel Horváth si ovšem na soustředění na Kypru dobíral sám sebe. „Nic speciálního nechť za tím nikdo nehledá. Zřejmě to souvisí s mými rozměry. Jsem na hřišti vidět víc, než jiní,“ smál se na celé kolo, když mu spoluhráči k primátu gratulovali. Za koučem Pavlem Vrbou, který vyhrál anketu Trenér roku rovněž potřetí, samo sebou také spěchali. „Pokud jsem uspěl v konkurenci s Jaroslavem Šilhavým a Michalem Bílkem, kteří loni dosáhli větších úspěchů než já s Plzní, moc si toho cením,“ přiznával trenér plzeňské Viktorie.

Foto: www.fcviktoria.cz

Plzeňský kapitán Pavel Horváth stačil na Kypru navštívit lazebníka, oslavit primát v anketě o Osobnost ligy a ještě se s Plzní dohodnout na prodloužení smlouvy.

Článek

Teď aby si to kapitán rozdal s trenérem, kdo z nich je lepší. Oba vyhráli svou anketu třikrát, takže v rozbíhajícím se fotbalovém roce, kdy na jejich tým čeká pohárová konfrontace s Neapolí a plánovaná cesta za titulem, aby si to rozdali, kdo z nich je lepší.

„Že by mě jako úmyslně vyřadil ze sestavy, abychom nemohli bojovat o to, jestli náhodou někdo nezíská cenu počtvrté?" kladl si řečnickou otázku s předstíraným údivem Horváth. „To se tedy nebojím. Myslím, že je natolik soudný, že ví, že by na individuální úspěch bez mužstva nedosáhl," pravil už s vážnou tváří plzeňský kapitán, který se mimochodem během kyperského soustředění dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy až do léta příštího roku.

Však to také Vrba potvrdil. „Není to jen mé vítězství, je to úspěch celého klubu i jeho fanoušků. Všeho, co se momentálně v Plzni děje. Podařilo se nám postoupit ze skupiny Evropské ligy do dalších bojů, na každý mistrovský zápas chodí deset tisíc diváků, přičemž atmosféra je výjimečná," nechal se slyšet kouč Viktorie a netajil, jak moc ho těší, že mezi členy akademie pro něho hlasovali i lidé mající s trénováním zkušenosti. Fotbaloví odborníci... „Jestliže lidé, kteří prošli trenérskou kariérou a ví, o co jde, mi dají hlasy, tak si pocty samozřejmě velice vážím."

Horváth si jí váží také, jasná věc, i když si sebe na Kypru utahoval.  "Fakt jsem rád. Hlavně proto, že jsem osobností i pro naše fanoušky, kteří chodí nejen na mě, ale na celý mančaft, neboť fotbal, který s Plzní předvádíme, je prostě baví," rozpovídal se kapitán Viktorie a přidal, jak moc je rád, že Viktoria získala i Cenu Lukáše Přibyla určenou pro klub, jenž nejlépe pracuje s fanoušky. „Je dobře, že úspěchy nesbíráme jen na hřišti. V tom jsme udělali velký pokrok," kvitoval i zmiňovaný primát.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen