Hlavní obsah

Chelsea už žije speciálním zápasem svého gólmana, z letiště v Praze fanouškům frnkla

dos, hokSport.cz

Dokonalé utajení fotbalistů Chelsea skončilo. Vítězové poslední Ligy mistrů se přivalili do Prahy, aby tady ve čtvrtek sehráli první zápas vyřazovací části Evropské ligy se Spartou. Londýnský klub tajil veškerý svůj program, nicméně na staré Ruzyni tým přistál ve 12:55 a odtud zamířil do hotelu Four Seasons. Zápas Sparta - Chelsea se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: facebook

Petr Čech a Juan Mata v letadle při cestě do Prahy.

Článek
Fotogalerie

Triumf v Lize mistrů neobhájí, tak fotbalisté Blues nasedli do letadla natěšení, že zkusí vyhrát alespoň Evropskou ligu. V Praze k tomu chtějí udělat první krok.

Středem zájmu je teď víc než kdy jindy Petr Čech, bývalý brankář Sparty. „Těšíme se, ale Petr nejvíc. Pro něj to bude v Praze samozřejmě speciální zápas," líčil před odletem z Londýna španělský záložník Juana Mata, který v letadle zabral místo hned vedle Čechína.

Letenští spoléhají, že by jim proti favoritovi mohl trochu pomoci sníh, který v Praze napadl. „Toho bych se nebál. V Anglii taky občas sněží, fotbal často v zimě hrajeme v teplotách kolem nuly nebo těsně nad ní. I naši Brazilci už jsou zvyklí na sníh. Věřím, že hřiště bude v pohodě. Snad jen, kdyby sněžilo během zápasu, tak by to mohlo víc nahrávat Spartě," řekl Petr Čech v rozhovoru pro své webové stránky.

Na Terminálu 3 čekalo po poledni Lamparda a spol. asi šedesát fanoušků. Žádný autogram však neulovili, fotbalisty ani nezahlédli. Ti hned na letištní ploše nastoupili do připraveného autobusu a v klidu odfrčeli do hotelu Four Seasons. Ani před ním hráči podpisy nerozdávali a prošli rovnou do recepce.

Trenér Benítez musí oželet dlouhodobě zraněného Romeua, nepřiletěli ani Mikel a Moses, kteří v neděli vybojovali s Nigérií titul afrických šampionů. Hrát proti Spartě nesmí Demba Ba, který na podzim nastupoval v Evropské lize za Newcastle. Třetí žlutou kartu v Lize mistrů vyfasoval Luiz, jeho stopka by mohla být pro střed zálohy citelným oslabením.

Na palubě speciálu nechyběl kapitán Terry, který poslední zápas nehrál kvůli lehkému zranění kolena. Mezi 19 nominovanými je i nizozemský talent Ake z juniorky, jenž za pár dní oslaví 18. narozeniny.

Reklama

Související témata: