Hlavní obsah

Neteče teplá voda, stěžoval si Horváth, když dorazil na trénink v Neapoli

Radek MalinaSport.czPrávo

Bez teplé vody se museli obejít fotbalisté Viktorie Plzeň při oficiálním středečním tréninku na hřišti italské Neapole, kde ve čtvrtek večer nastoupí k prvnímu utkání jarní fáze Evropské ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Horváth si stěžoval v Neapoli na výpadek teplé vody.

Článek

Když vpodvečer dorazili Západočeši na monumentální Stadio San Paolo di Napoli k oficiálnímu tréninku, čekalo je nemilé překvapení. „Neteče teplá voda," bědoval plzeňský kapitán Pavel Horváth. „Stadión jsem vlastně viděl jen z venku, takže první dojem nemám žádný. Rozhodně jsme hráli během minulých ročníků evropských pohárů na větších, kolena se nám netřesou," ujišťoval italské novináře.

Kabinou už tou dobou pobíhali instalatéři. „Zástupci Neapole nás ujišťovali, že problém vznikl těsně před naším příjezdem a brzy bude vše v pořádku. Největší trable paradoxně vznikly s vypláchnutím láhví na pití, protože musíme používat oficiální dodané od UEFA. Maséři však odmítli dát hráčům plastové flašky bez předešlého ošetření, nikdo nechtěl riskovat případné zdravotní trable, a tak jsme byli vpuštěni do šatny Neapole, abychom je mohli očistit horkou vodou," popisoval tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Máte klec na Edinsona?

Domácí žurnalisté byli většinou značně překvapení, že Plzeň hrála poslední soutěžní utkání 6. prosince proti Atletiku Madrid v Evropské lize. „Máte špatné informace, naposledy jsme hráli před osmi dny," vykolejil italské novináře Horváth. „Šlo sice jen o přípravu na Kypru, ale naše utkání se Slaskem Vratislav bylo hodně kvalitní," uklidňoval plzeňský trenér Pavel Vrba přítomné, že podklady jsou nachystány správně.

Většinou čelil otázkám, jak hodlá bránit domácího snajpra Cavaniho, který vstřelil v probíhající sezóně italské ligy už osmnáct branek a je nejlepším kanonýrem soutěže, dalších sedm pak přidal právě v Evropské lize, kde je rovněž na čele žebříčku střelců. Navíc ve čtvrtek oslaví šestadvacáté narozeniny, a tak všichni s napětím očekávají, jaký bude jeho gólový příspěvek tentokrát.

„Máte na Edinsona klec," dotazoval se zcela vážně žurnalista. „Nepotřebovali jsme ji ani na jiné útočníky. Uznáváme jeho sílu, respektujeme ji, ale Neapol není tvořena jen jediným hráčem," prohlásil klidně Vrba, jehož tým absolvoval trénink od 19 hodin.

Když se po hodinové přípravě šinuli plzeňští fotbalisté do šatny, už byla závada odstraněna, a tak si Horváth, Limberský i další mohli dopřát teplou sprchu a nemuseli se trmácet zpocení na hotel.

Reklama

Související témata: