Hlavní obsah

Sparta nechce být jen hvězdám v patách, proti Chelsea pomýšlí na senzaci

Praha

Bookmakeři mají o této dvojici jasno. Chelsea je coby vítěz minulého ročníku Ligy mistrů velký favorit, Sparta outsider. Postupující do osmifinále fotbalové Evropské ligy by tedy měl být jasný. Letenští však před svým prvním letošním soutěžním utkáním neskládají zbraně a pomýšlejí na senzaci. Zápas Sparta - Chelsea se hraje ve čtvrtek od 19:00, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťané oslavují postup do jarních bojů Evropské ligy. Vydrží jim radost i proti Chelsea...?

Článek
Fotogalerie

Budou na některé soupeře koukat s otevřenou pusou, to je jisté. „Nějak si ještě nedokážu představit, že budeme před zápasem s takovými velkými hráči stát v jednom tunelu," říká na rovinu brankář Tomáš Vaclík.

„Na soupisce Chelsea je jedno hvězdné jméno vedle druhého. Kdybychom se soustředili na to, od koho nám hrozí největší nebezpečí, tak bychom se z toho taky mohli zbláznit... Musíme se radši starat sami o sebe, vždyť ani nevíme, jak soupeř nastoupí," radí kapitán Marek Matějovský mladším spoluhráčům.

Sparta posledních 11 domácích zápasů v evropských pohárech neprohrála, naposledy na Letné podlehla v srpnu 2010 v předkole Ligy mistrů Žilině. Jiný statistický ukazatel je naopak záporný. Doma dala anglickému soupeři gól naposledy před třiceti lety, když porazila Watford 4:0.

Odvaha je prvním předpokladem

„Budiž pro nás utkání s Chelsea o to větší výzvou. Bylo by skvělé, přepsat historii," usmívá se kouč Vítězslav Lavička.

Má samozřejmě dost jasnou představu o tom, co všechno musí jeho tým večer splnit, aby mohl na senzační výsledek pomýšlet.

„Nejsme v pozici favorita, ale už podzimní zápasy s velkými soupeři ukázaly, že se můžeme s těmito týmy měřit. To však musíme být dostatečně odvážní, disciplinovaní a efektivní. A také samozřejmě spoléháme na naše diváky. V minulých pohárových zápasech nám pomohli tak, že se hráči vypnuli k mimořádným výkonům," poukázal Lavička.

Čech ujistil, že podcenění nehrozí

Soupeř ujišťuje, že po vyřazení z Ligy mistrů chce vyhrát aspoň Evropskou ligu. Ne všichni giganti se však v minulosti po tomto sešupu do poháru číslo dvě dokázali patřičně namotivovat.

„Sparta měla čas na přípravu. Jsou nebezpeční po stranách a mají skvělé přihrávky. Teď angažovali nejlepšího střelce v lize (Davida Lafatu). Musím tedy vysvětlit mým hráčům, že to bude těžký test," ujistil kouč Rafael Benítez, že jeho tým nic podcenit nehodlá.

Fotbalisté Blues se ve čtvrtek dopoledne prošli po Karlově mostě a brankář české reprezentace Pert Čech si mohl zahrát na kvalifikovaného průvodce.

„Nehrozí, že bychom Spartu podcenili. Jdeme skoro do každého zápasu s tím, že musíme vyhrát, protože cokoliv jiného je neúspěch. Proto člověk ani tolik nekouká, s kým hraje a kde hraje. Evropská liga je pro nás výzva. Je tu šance na trofej a nic nesmíme podcenit," poukázal exsparťan Čechíno před návratem na letenský trávník.

Sparta Praha - Chelsea
Čtvrtek od 19:00, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí: Orsato (Itálie).
Předpokládané sestavy - Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Hybš - Hušbauer, Matějovský, Vácha - Kadlec, Krejčí - Lafata.
Chelsea: Čech - Azpilicueta, Ivanovič, Terry, Cole - Ramires, Lampard - Oscar, Mata, Hazard - Torres.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články