Hlavní obsah

Hlavně nesmíme být při odvetě hlavou v osmifinále, burcuje střelec úvodního plzeňského gólu Darida

Neapol

Všechno to začalo u něj. Trefa plzeňského štírka Vladimíra Daridy nastartovala demolici Neapole v prvním utkání vyřazovací fáze fotbalové Evropské ligy.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Záložník Viktorie Plzeň Vladimír Darida se raduje z gólu na hřišti Neapole.

Článek
Fotogalerie

Dokázal jste si představit, že Plzeň může na hřišti druhého celku Serie A vyhrát o tři branky?

Nic lepšího jsme si přát nemohli. Po mém gólu jsem si říkal, že je to dobré. Přál jsem si, abychom náskok udrželi. Když jsme přidali druhou branku, byl jsem moc spokojený. A po třetím gólu? To byla neskutečná paráda.

Přestože vás čeká ještě odveta, necítíte se už jako účastník osmifinále?

Tříbrankový náskok není definitivní, určitě jej lze ztratit. Neapol má strašnou sílu v ofenzívě, což bylo v druhém poločase vidět. Měli hodně šancí. Hlavně nesmíme nic podcenit a být hlavou už v osmifinále. Situace se však přeci jen trošku obrátila. Před zápasem byli mírní favorité Italové, teď jsme ve výhodě. A pokud bychom doma vstřelili alespoň jeden gól, bude pozice Neapole už hodně svízelná.

Zatímco první poločas jste zvládli s přehledem, v úvodu druhé vás Neapol hodně sevřela. Říkal jste si po utkání, že jste unikli obratu doslova zázrakem?

Italové mají v ofenzívě skvělé hráče. Když nastoupil Hamšík, byla hra Neapole o něčem jiném. Zvedli se ještě o stupeň. Měli jsme velké problémy. Navíc hřiště bylo hodně těžké, měkké a trávník se trhal. Hůře se bránilo, špatně se běhalo.

Je vítězství nad Neapolí největším ve vaší kariéře?

Co si vybavuji, tak ano. Jde o hodně cenný skalp, ještě k tomu, když se vítězství zrodilo na hřišti Neapole. Myslím, že nás podcenili. Hodně podcenili, což se jim vymstilo.

Paradoxně se zdálo, že jste Italům proslulým taktickou připraveností uštědřili lekci z důslednosti a trpělivosti?

Byli jsme výborně nachystaní. Absolvovali jsme tři sezení u videa, což jsme proti žádnému soupeři ještě neměli. Navíc jsme ještě seděli u rozboru v den zápasu, a pak nám trenér nachystal i teoretickou přípravu standardních situací. Věděli jsme, co hrají dopředu, jaké mají rozestavení a v čem dělají chyby. Toho jsme se snažili využít.

Reklama

Související témata: