Hlavní obsah

OBRAZEM: Plzeň ve večeru snů zostudila Neapol, Sparta s londýnským gigantem nepropadla

Neapol/Praha

Velký český fotbalový večer číslo jedna je za námi. Na Letné se představil nejlepší celek loňského ročníku Ligy mistrů Chelsea (0:1). Ve druhém utkání prvního vyřazovacího kola Evropské ligy se Plzeň představila na stadiónu druhého nejlepšího italského týmu Neapole. A soupeře z Apeninského poloostrova zničila třemi zásahy (0:3).

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Pavel Horváth (uprostřed) se raduje z vítězství nad Neapolí.

Článek
Fotogalerie

Horváth a spol. už před zápasem s favorizovanou Neapolí deklarovali, že s ofenzivně silným soupeřem přijeli i do Itálie odehrát vyrovnanou partii. A přesně to svěřenci Pavla Vrby prokazovali na hřišti.

Do vedení Západočechy poslal v první půli Darida. Ve druhé části se domácí vrhli do útočení, ale díky výborným zákrokům Kozáčika Viktoriáni neinkasovali ani jednou. Naopak svůj náskok navýšili po trefách Rajtorala a střídajícího Tecla. A to jim ještě sudí upřeli minimálně diskutabilní branku...

Geniální střídání Beníteze na Letné

Na Letné se představila Chelsea, nejlepší tým loňského ročníku prestižní Champions League, a Pražané ukázali, že proti mnohem slavnějšímu týmu dokáží hrát vyrovnaný duel. Jen díky smůle se nepodařilo zejména v druhé části úvodního poločasu skórovat, což by Čecha a spol. určitě rozhodilo.

O výsledku zápasu rozhodlo výborné střídání hostujícího trenéra Beníteze, který v 82. minutě poslal na hřiště Oscara. Brazilec se na hřišti příliš dlouho rozkoukávat nepotřeboval a hned z první šance vstřelil jediný gól zápasu.

Připomeňte si oba čtvrteční duely ve fotografiích. Odvetné zápasy jsou na programu příští týden ve čtvrtek. Plzeň je jednou nohou v osmifinále a ve Štruncových sadech bude chtít postup dokonat. Bez šancí není ani Sparta, která se představí na Stamford Bridge.

Reklama

Související témata: