Hlavní obsah

Britská média Chelsea i přes výhru kritizují

Londýn

Přestože fotbalisté Chelsea v úvodním duelu 2. kola Evropské ligy (EL) na Spartě zvítězili 1:0, britská média jejich výkon kritizují. Londýnský tým podle nich předvedl nudnou hru a ukázal, proč v Lize mistrů vypadl už ve skupině. Těsnou výhru považují listy za nezaslouženou, nicméně se shodly, že před odvetou je prakticky rozhodnuto.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Chvály se dočkal jen střídající Brazilec Oscar (vpravo).

Článek

Chvály se dočkal jen střídající Brazilec Oscar, který v 82. minutě po pár sekundách pobytu na hřišti rozhodl. "Chelsea začala svůj život v EL nepřesvědčivým vítězstvím v Praze. Díky úžasnému gólu a dotyku brazilské extratřídy jí spadla do klína nezasloužená výhra. Byl to jediný kvalitní moment v jinak strašné hře," komentoval čtvrteční zápas The Independent.

Britská média si všímají, jak rozdílná byla předzápasová prohlášení zástupců Chelsea a poté výkon na hřišti. "Trenér Rafael Benítez tvrdil, že Chelsea bere soutěž s plnou vážností. Máme možnost ji vyhrát, řekl. Přes tyto komentáře ale postavil nepříliš silný tým," uvedl server BBC.

"Je to soutěž, do které Chelsea nikdy nechtěla spadnout, ale nemůže tvrdit, že by se ocitla na nesprávném místě. Označení úřadující šampióni Evropy má jen v názvu," dodal web BBC.

Ukázali, jak hluboko klesli

Podobně kritický byl i The Independent. Zápas na Letné podle něj naznačil, jak se Chelsea zhoršila od května, kdy vyhrála Ligu mistrů. "Prostě se ukázalo, jak hluboko držitelé Ligy mistrů klesli. Dokonce i velmi vysmívaná EL pro ně nyní vypadá jako příliš velký krok. Nyní bojují o to, aby porazili druhořadého soupeře," míní list.

Anglická média se podivují i nad tím, že mezi oběma týmy nebyl patrný rozdíl v rozehranosti, byť Sparta nastoupila k prvnímu soutěžnímu utkání od začátku prosince. "Ve hře Sparty nebyla vidět žádná zrezivělost ze zimní přípravy. Když se oklepala z počáteční nervozity, byla mnohem nebezpečnějším týmem," napsal The Daily Telegraph.

Fanoušci prý ztratili jiskru

Podle listu The Guardian přišel závěrečný hvizd jako úleva. "Den svatého Valentýna pro několik set fanoušků Chelsea v Praze ztratil něco ze své jiskry. Zápas pro ně sliboval málo, kromě pohledu na novou soutěž, realita při teplotě kolem bodu mrazu ale byla ještě chmurnější."

Britská média si všímají také toho, že ani Letná se neobešla bez nekončících protestů fanoušků Chelsea vůči kouči Benítezovi. "Navzdory předzápasovým řečem byla hra většinu času tak ponurá, že fanoušci v druhé půli obrátili svůj hněv na prozatímního kouče Beníteze. Ten se u postranní čáry ani nehnul a i v mrazu zůstával jen v obleku," píše Daily Mail.

"Je prakticky rozhodnuto"

Navzdory nudné hře považují novináři dvojzápas za prakticky rozhodnutý. "I když si toho Chelsea na Letné moc nevytvořila, v zádech s odvetou na Stamford Bridge je na nejlepší cestě k postupu," míní BBC. "Sparta ukázala málo, aby se jí Chelsea příští týden bála. Ale Benítez bude jistě čekat od svých svěřenců mnohem lepší výkon," dodal The Sun.

Reklama

Související témata: