Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty odletěli do Londýna bez Jarošíka a Hušbauera. Na Stamford Bridge chtějí být odvážní a efektivní

Praha

Fotbalisté pražské Sparty odcestovali ve středu dopoledne do Londýna k odvetnému utkání vyřazovací fáze Evropské ligy s Chelsea bez stopera Jiřího Jarošíka. „Podle dohody s lékařem se bude Jirka raději individuálně připravovat doma,“ prozradil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Pětatřicetiletý obránce se tak nepodívá na stadión Stamford Bridge, kde se v sezóně 2005/2006 podílel na titulu. „Zdraví je důležitější a před námi je celé jaro, nejen dvojzápas s Chelsea. I když mě samozřejmě mrzí, že si proti ní nemohu zahrát,“ říkal už před prvním utkáním Jiří Jarošík. Ve výpravě nakonec chyběl i zdravotně indisponovaný Josef Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík se Spartou do Londýna neodcestoval.

Článek

Letenští se poctivě připravovali na odvetu s Blues, nezaskočila je ani úterní chumelenice. Větší část přípravy strávili u videa při taktické přípravě. Trenér Vítězslav Lavička v ní připomněl první vzájemný zápas a poté se zaměřil na hru Chelsea na domácím trávníku.

V hustém sněžení, ale na dobře připravené tréninkové ploše, si pak mužstvo i zatrénovalo a vyzkoušelo některé taktické varianty. V Londýně, kde má být podle předpovědi ve středu i ve čtvrtek polojasno, beze srážek, s teplotami okolo nuly, čeká Spartu oficiální předzápasový trénink v 18 hodin tamního času.

Musí být stoprocentní

Nálada ve sparťanské kabině rozhodně není poraženecká. Pražané se chtějí o postup s favoritem ještě poprat.

„Chelsea bude doma ještě silnější, neházíme však flintu do žita. Chceme uhrát co nejlepší výsledek. Hlavně se musíme koncentrovat celých devadesát minut. Je potřeba být stoprocentní v obraně i v útoku. Když dostaneme prostor, musíme ho využít. Pokud si vytvoříme dvě šance, musí z toho být dva góly," míní záložník Lukáš Vácha.

„Škoda inkasované branky v závěru utkání na Letné. V poslední půlhodině nám už docházela energie. Pokud chceme uspět, musíme být disciplinovaní, odvážní a hlavně efektivní. Proti Chelsea nelze čekat, že si vytvoříme hodně šancí, ale musíme rozhodně zlepšit efektivitu, která nám doma chyběla," zdůraznil kouč Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen