Hlavní obsah

Ať mě klidně s Torresem srovnávají, říká Lafata na kritiku, že vyšel jeden zápas naprázdno

Londýn

Být v Jablonci a Spartě je sakramentsky velký rozdíl. Český fotbalový reprezentant David Lafata už to dobře ví. Hned po jeho prvním soutěžním zápase v dresu letenského týmu, Evropské lize proti Chelsea, se do něj některá média pustila. Vyčítala mu, že v roli obávaného kanonýra hned na úvod selhal a zasekl se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata v dresu Sparty. Prosadí se český kanonýr na Stamford Bridge?

Článek

„Já noviny nečetl, ale hlásil mi to kamarád. Je mi jasný, že ve Spartě budu pod daleko větším tlakem, protože spolu s Plzní jde o mediálně nejsledovanější kluby u nás. Já chci dát gól v každém zápase, ale někdy to vyjde a jindy ne. Asi to bude vděčné téma," tuší nejlepší střelec ligy.

V prvním duelu na Letné proti Chelsea měl jednu velkou šanci, ale neproměnil ji. Naprázdno vyšel i útočník Chelsea Torres. Ten to v Anglii poslední dobou schytává od kritiků daleko víc, protože roli kanonýra nenaplňuje ani náhodou. „Kdyby mě srovnávali s Torresem, tak by to nebylo špatný. Je to mistr světa a pořád výborný útočník. Do jeho kvalit mi chybí strašně moc," tvrdí Lafata.

Pokud se nestane něco neočekávaného, s Torresem vyběhnou ve čtvrteční večer na trávník stadiónu Stamford Bridge oba. Jen útočník Chelsea v daleko lepší pozici. „Oni jsou po výhře u nás v obrovské výhodě. Jdou do zápasu jako veliký favorit, ale my jsme ještě nevypadli. Budeme bojovat a neprodáme kůži lacino," slíbil útočník Sparty.

Ví, že případný úspěch v podobě postupu na úkor úřadujících vítězů Ligy mistrů by se rovnal obrovské senzaci. „Musela by se sejít spousta věcí. Náš nadstandardní výkon, pořádná porce štěstí a Chelsea by navíc musela mít špatný den. Ale my se o ten zázrak pokusíme," neztrácel naději Lafata.

Měnit dres? Lafata si ho klidně koupí

Příliš nepočítá s tím, že by se Sparta od úvodního hvizdu vrhla bezhlavě do útoku ve snaze smazat manko z prvního duelu na Letné. „Je nám jasné, že musíme dát gól, ale otevřít to hned od začátku, to by asi Chelsea rychle potrestala," domnívá se útočník.

Moc se těší na atmosféru zápasu. „V Anglii jsem nikdy v životě nehrál. Pokud nastoupím, bude to jeden z největších zážitků mojí fotbalové kariéry," uvedl Lafata.

Po prvním vzájemném zápase si s nikým z hráčů Chelsea dres nevyměnil. „Nějak blbě nám to prezentovali. Vím, že pak říkali, že si dresy měnit chtěli, ale já o tom nevěděl. Třeba si ho s někým vyměním teď, ale není to pro mě nejdůležitější. Hezčí by bylo, kdybychom postoupili a dres bych si pak klidně koupil na letišti," dodal s úsměvem Lafata.

Reklama

Související témata: