Hlavní obsah

Benítez šetří Lamparda a Ivanoviče, proti Spartě asi nenastoupí ani další opory Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Trenér fotbalistů Chelsea Rafael Benítez bude ve čtvrtečním duelu Evropské ligy se Spartou šetřit záložníka Franka Lamparda a srbského obránce Branislava Ivanoviče. Zdůvodnil to velkou zátěží obou hráčů v posledních dnech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Frank Lampard z Chelsea (v modrém dresu) v odvetném utkání proti Spartě nenastoupí.

Článek

„Je to nutnost. Za poslední tři měsíce jsme odehráli 25 zápasů," uvedl Benítez, který podle všeho pošetří i některé další opory na nedělní ligový zápas s Manchesterem City, po němž se Chelsea v případě výhry může na bod přiblížit druhému místu v tabulce. To nyní patří právě City.

Benítez však popírá, že by zápas se Spartou nebral vážně. „Věříme si, i když teď bojujeme na několika frontách. Zítra musíme vyhrát, postoupit do další fáze a teprve pak se budeme soustředit na další těžké zápasy, které jsou před námi," řekl španělský kouč.

Dá se předpokládat, že stoperskou dvojici Chelsea vytvoří tentokrát Terry s Cahillem, ve středu zálohy by měli hrát Luiz a Mikel, na pravé straně Moses a vlevo zřejmě Marin nebo Bertrand. Benítez by pak pravděpodobně šetřil i trojici ofenzivních záložníků Ramires, Mata, Hazard. Jen na hrotu nemá jinou volbu než nasadit trápícího se Španěla Torrese.

Čech: vstřelíme gól a budeme v klidu

Brankáře Blues Petra Čecha čeká jubilejní stý zápas v evropských pohárech a doufá, že Chelsea proti Spartě nepřipustí žádné drama. „První zápas jsme vyhráli jen 1:0. Pokud by se jim podařilo dát gól, budou zpátky v zápase. Nemají co ztratit, mohou jen získat. Ale my do toho jdeme s tím, že jim nesmíme dát šanci na dobrý výsledek," přiznal na svém webu.

Tým jde podle něj do zápasu v ideálním rozpoložení. „Vyhráli jsme v FA Cupu a věřím, že na poslední výkony i výsledky dokážeme navázat. Pokud se nám podaří rychle vstřelit gól, pak by to mělo být v klidu. Chceme mít zápas od první do poslední minuty pod kontrolou, aby z toho nebyly zbytečné nervy," dodal Čech.

Vítěz zítřejšího dvojzápasu se v dalším kole Evropské ligy utká s lepším z dvojice Ajax-Steaua Bukurešť. „Víme, že Ajax první utkání vyhrál 2:0 a má nakročeno k postupu. Ale my se v první řadě soustředíme na náš zápas proti Spartě, a pokud ho zvládneme, pak se můžeme bavit o dalším soupeři," uvedl Čech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články