Hlavní obsah

VIDEO: My sílu Neapole poznali, odmítají Horváth a Vrba paralelu s libereckým kolapsem

I prohru si mohou dovolit. O gól, klidně i o dva... Prostě idyla, protože i tak by fotbalisté Plzně přes Neapol, momentálně druhý tým italské Serie A, do osmifinále Evropské ligy postoupili. „Všichni nás už tam vidí, ale my sílu Neapole před týdnem zažili a proto jsme zůstali soudní,“ odmítá kapitán Pavel Horváth, že by se plzeňská kabina vznášela už před čtvrteční odvetou na vlnách euforie. Ba ani absence slovenského dirigenta Neapole Hamšíka ji nepodnítila. „Ten mančaft nestojí na Hamšíkovi či Cavanim. Neapol má dalších dvacet kvalitních hráčů, kteří je dovedou nahradit,“ připomněl kouč Pavel Vrba, co viděl navzdory tříbrankové výhře pod Vesuvem minulý čtvrtek.

Příprava Plzně na odvetu s NeapolíVideo: Radek Malina, Právo

 
Článek

Trénink Plzně před zápasem s Neapolí

Třígólový náskok snad není možné ztratit. Ale stalo se, a dokonce českému týmu. Fotbalisté Liberce podobný kolaps před čtyřmi lety ve 4. předkole Evropské ligy zažili. Po kontumační výhře 3:0 v Bukurešti totiž tamnímu Dinamu doma podlehli rovněž 0:3 a po penaltovém rozstřelu nakonec vypadli.

Horváth: Jsme zkušení,  ale i soudní

„Pamatuji se. Rozdíl je však v tom, že Liberec hrál v Bukurešti výborně, na hřišti vyhrál 2:0 a vůbec nepředpokládal, že by se něco mohlo stát. Už se viděl v dalším kole. My sílu Neapole hlavně ve druhém poločase prvního duelu poznali. Může se stát, že nás v odvetě přehraje, ale k podcenění určitě nedojde," odmítal paralely s libereckým kolapsem plzeňský kouč Pavel Vrba.

„Jsme patřičně zkušení a silní, abychom dotáhli výsledek prvního zápasu do postupového konce. Už proto, že jsme v šatně i náležitě soudní, takže nepřipustíme, co se stalo Liberci," notoval si s trenérem i kapitán Pavel Horváth.

Vepřové hody se u Horváthů nepořádaly
Rádoby vtipné doznání o lukulských hodech pořádaných ještě před odvetou s Neapolí u Horváthů se objevilo na twitteru. Plzeňský kapitán se na účtu nesoucím jeho jméno rozpovídal o gulášku, který manželka navařila, i o vepřovém kolínku, jež se bude u nich doma před zápasem podávat, neboť postup přes Neapol už je v suchu. „Jenže já ani twitter, ani facebook nemám a nepoužívám. Takže se omlouvám všem, kteří naletěli, i když jsem v tom nevinně," bránil se Pavel Horváth před odvetou s Neapolí.
„Není to bohužel poprvé, kdy si někdo na Pavlovu adresu zavtipkoval a přisvojil si na twitteru jeho jméno. Už jsme podnikli kroky, aby jeho účet zmizel," doplňoval plzeňský mluvčí Pavel Pillár.

Liga mistrů figuruje stále výš

Postup do osmifinále - a přes Neapol k tomu - by byl pro Plzeň samozřejmě velkým úspěchem, ovšem v hierarchii Vrbových osobních úspěchů by na absolutním vrcholu nefiguroval.

„Pořád bych řadil výš účast v základní skupině Ligy mistrů. Postup přes Neapol by byl  samozřejmě také velkým úspěchem, ale zatím v osmifinále nejsme. Konfrontace je teprve v polovině, čeká nás ještě těžkých devadesát minut," nenechal se strhnout Vrba.

„Strhnout se nenechal nikdo, takže žádnou euforii jsem krotit nemusel. Stojíme proti jednomu z nejlepších italských mužstev a všem je nám jasné, že jsme zatím uhráli jen výsledek, který nám dává šanci," pravil střízlivě.

Plzeň zůstane u svého fotbalu

Třígólová výhra v Neapoli pochopitelně jeho mužstvu nahrává. I třeba v tom, že se v domácí odvetě nemusí nikam hnát, může bránit a trpělivě čekat, s čím přijdou Italové.

„Pochopitelně že se náš způsob hry bude odvíjet od výsledku prvního zápasu, samozřejmě že jsme se z prvního střetnutí poučili, neboť jsme viděli, v čem je Neapol silná. I proto se budeme snažit zabránit, aby se utkání vyvíjelo tak, jako ve druhém poločase v Itálii. Zároveň ale nemáme důvod naši hru měnit, protože našeho stylu se držíme už tři roky," odmítl plzeňský trenér, že by vsadil v odvetě na bezuzdnou defenzívu a snažil se postup ubránit a ukopat za každou cenu.

„Vždyť my devadesát minut ani bránit neumíme. Tedy kromě zápasu v Barceloně," přidával se i Horváth. „Pochopitelně že nebudeme útočit v tolika hráčích, jako obvykle, ale aktivně si počínat musíme. A také se musíme pokusit vstřelit gól, který by byl zřejmě rozhodující."

Reklama

Související témata: