Hlavní obsah

Chřipka poznamenala Hamšíka víc než zloději, litoval trenér Neapole, že musel nechat dirigenta doma

Plzeň

Zlomili nad jeho Neapolí hůl. Na evropské scéně ji po prohře v prvním duelu už odepsali, protože třígólové manko se podle italských tifosi smazat prostě nedá. Italští žurnalisté si s nimi notují, protože podle jejich přesvědčení teď stojí v klubové hierarchii daleko výš Serie A a druhá příčka, na níž tým zpod Vesuvu figuruje. Trenér Walter Mazzarri však před dnešní večerní odvetou poraženeckou náladu odmítá. „Byl bych šťastný, kdybychom postoupili,“ pravil troufale, i když přece jen s těžko dešifrovatelným úsměvem ve tváři.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Klíčový muž Marek Hamšík bude Neapoli v odvetě v Plzni citelně chybět.

Článek

Tříbranková porážka v prvním střetnutí vám musela vzít  iluze, že byste se vůbec mohli do čtvrtfinále Evropské ligy dostat. Je vůbec možné za podobné konstelace hráče motivovat, aby odvetu nevypustili?

Žádný speciální recept nemám, prostě musí hrát, jako hrají vždycky. Po celých pětadevadesát minut naplno, aby se jim podařilo nepříznivý výsledek zvrátit.

Jenže bez Hamšíka, který je vaším dirigentem a jenž musel zůstat s chřipkou v Neapoli? Je to vůbec možné?

Pochopitelně že Hamšík je pro nás velice důležitý, neboť hru točí a rozjíždí. Ale budeme se prostě muset bez něho obejít. Snad ostatní hráči nebudou nakonec litovat, že tady s námi není.

Nakolik Hamšíka poznamenalo loupežné přepadení, které v neděli po zápase se Sampdorií zažil? Nezacloumalo s ním?

Nebylo pro něho příjemné, když ho zloději okradli, ale rozhodně to na něm nezanechalo žádné následky. Zvláště, když se mu něco takového nestalo poprvé. Chřipka měla následky větší, takže s námi nemohl přiletět.

Hamšíka jste nechal doma, ale jinak jste přivezl kompletní kádr. Není to v panující situaci přílišný luxus? Nebylo rozumné, aby někteří zůstali také v Neapoli a šetřili se na pondělní ligový zápas s Udine?

Neměl jsem důvod nechávat je doma. Šlo mně o to, abych jim ukázal, že všichni jsou pro mužstvo důležití. Zvláště v tak důležitém zápase, jaký nás čeká.

Zdá se, že pořád věříte a doufáte, že byste mohli tříbrankové manko smazat. To jste se z prvního střetnutí tolik poučil?

Poučil jsem se hlavně v tom, že proti Plzni musíme hrát úplně jinak než v Neapoli.

Ve druhém poločase jste ale hráli dobře, dostali jste Plzeň pod tlak, měli šance a šel z vás strach, což soupeřovi hráči i trenér přiznávali...

Druhou půli už jsme odehráli skutečně dobře, jenže připravené šance jsme nebyli schopni zakončit. I to se musí změnit.

Myslíte tedy, že můžete Plzeň zaskočit a překvapit? Jaký na ni máte vůbec názor?

Líbí se mi jako tým a smekám před prací jejího trenéra. Ale o jednotlivcích nikdy nemluvím. Ani ve svém týmu, ani v mužstvu soupeře.

Budete v přípravě na čtvrteční večerní odvetu myslet i na pondělní ligový zápas s Udinese?

Bohužel, budu muset. Pochopitelně připravím mužstvo na odvetu s Plzní tak, jako kdybychom v prvním zápase vyhráli 1:0, ale o ligovém zápase musím uvažovat také. Zvláště, když proti sobě budeme mít odpočatého a kompaktního protivníka, jakým Udine je. Není to ale jen můj problém, týká se všech klubů, které hrají Champions League a Evropskou ligu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články