Hlavní obsah

Násilí v Lyonu! Fanoušky fotbalistů Tottenhamu napadli maskovaní muži

Paříž
Aktualizováno

Fanoušky fotbalistů Tottenhamu napadli před čtvrteční odvetou druhého kola Evropské ligy v Lyonu maskovaní muži. Podle serveru BBC asi 50 útočníků ve středu večer do oken baru, kde sedělo asi 150 příznivců, naházelo židle a stoly.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto).

Článek

Tři fanoušci londýnského celku, který úvodní zápas před týdnem vyhrál 2:1, museli na ošetření do nemocnice, řadě dalších způsobilo rozbité sklo menší zranění.

"Všiml jsem si tří maskovaných mužů, jak jdou okolo. Dívali se, kde jsou fanoušci Tottenhamu. Asi za deset minut přišel útok nejméně padesáti lidí. Napřed před hospodou všichni současně hajlovali, útok pak trval asi dvě minuty," popsal zaměstnanec baru Liam Kirwin agentuře Reuters.

Menší skupinka útočníků se prý vrátila asi po deseti minutách zpět, ale tentokrát již s baseballovými pálkami a dalšími zbraněmi. Policie podle agentury Reuters zatím zadržela tři muže, z nichž dva jsou chuligáni z tábora fanoušků Lyonu a třetí je sympatizantem extrémní pravice.

Příznivci Tottenhamu se stali terčem útoku už podruhé v sezóně, poprvé je v listopadu v Římě před zápasem s Laziem napadli domácí chuligáni a zranili sedm Britů. Jeden z nich poté s poraněnou poraněnou stehenní tepnou bojoval o život.

Reklama

Související témata: