Hlavní obsah

Chelsea - Sparta 1:1Sparta favorita potrápila. Hazardův gól v nastavení ale rozhodl o postupu Chelsea

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Lafata 0 : 1
90. Hazard 1 : 1
Záznam online reportáže

Londýn

Necelá minuta chyběla Spartě k prodloužení a zázraku v podobě vyřazení vítěze Ligy mistrů Chelsea. Na vedoucí gól Lafaty odpověděl v nastavení domácí záložník Hazard. Pražané však odvedli výborný výkon a odcházeli ze Stamford Bridge se vztyčenými hlavami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata (vlevo) si kryje míč před záložníkem Chelsea Ramiresem.

Článek

Zaplněný kotel před úvodním hvizdem zatleskal jedinému hráči. Tím byl Petr Čech, který nastoupil ke stému zápasu v evropských pohárech. Tři tisícovky sparťanských fanoušků jen vydechly, když Ramires obešel Hybše, na hranici šestnáctky našel volného Torrese, jeho technická střela se však otřela zvenčí o tyč. Chelsea patřil podle očekávání úvod zápasu. Když se Sparta pokusila o brejk, Terry před Kadlecem hlavou uklidil míč do Čechovy náruče.

Vzápětí zahučeli domácí příznivci. Mata našel Torrese, ten ale zblízka mířil těsně nad břevno. Po další Matově lahůdce hledal Torrese Bertrand, ale Vaclík byl u míče dřív. Když se zdálo, že sparťané Čecha zblízka neuvidí, přišla rychlá akce po levé straně, Kadlec perfektně přihrál Lafatovi a na jeho ránu pod břevno Čech nedosáhl.

Chelsea se po pár minutách zvedla, znovu hosty přitlačila k šestnáctce, ale Oscarovu ránu zblokoval Zápotočný. Závěr první půlhodiny patřil Spartě. Ani jeden ze tří rohových kopů však nevyužila. Čech ovšem musel ukázat skvělý zákrok, aby u tyče vytěsnil ránu Přikryla. Podobný pak vytáhl Vaclík při ráně zblízka od výborného Maty a Sparta už do půle vedení uhájila.

Hazard poslal Chelsea do osmifinále

Krátce po změně stran rozjel rychlou akci Oscar a Ramires po jeho přihrávce orazítkoval levou tyč. Vzápětí šel sám na Vaclíka Torres, jenže sparťanský mladík ho skvěle vychytal. Chelsea tlačila, ale Pražané dobře bránili a snažili se o brejky. Při jednom z nich pálil Matějovský těsně vedle a o chvíli později ho napodobil i Zápotočný.

Chelsea s přibývajícími minutami otevírala hru a potrestat ji mohl Krejčí, Čech byl však proti. V závěru měla Chelsea obrovské šance, ale nedala. Blízko ke gólu měl naopak Kadlec, ani on ovšem neuspěl. A tak v první minutě prodloužení rozhodl nechytatelnou střelou pod břevno střídající Hazard.

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Chelsea FC - AC Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 90.+2 Hazard - 17. Lafata. Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Mak.). ŽK: Bertrand - Lafata, Hybš, Matějovský, Vácha. Diváci: 38.642. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.
Chelsea: Čech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Bertrand - Ramires, Mikel - Moses, Oscar (67. Hazard), Mata - Torres. Trenér: Benítez.
Sparta: Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Hybš - Matějovský, Vácha - Přikryl, Kadlec (90. Bednář), Krejčí - Lafata (82. Kweuke). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen