Hlavní obsah

Je to hořká porážka, ale nezklamali jsme, ohlédl se za odvetou s Chelsea Lavička

Londýn

Do konce nastavení chyběly ve čtvrtek večer na Stamford Bridge sekundy, když domácí záložník Hazard bombou pod břevno vyrovnal na 1:1. Tím utnul sparťanskou naději na zázrak. Trenér Pražanů Vítězslav Lavička však nesl vyřazení statečně, byť musel spolknout hodně hořkou pilulku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězslav Lavička děkuje fanouškům po zápase s Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Jak se ohlížíte za vystoupením Sparty na půdě Chelsea?

Viděli jsme určitě zajímavý zápas, bohužel s hořkým koncem pro nás. My jsme přijeli do Londýna sice s mankem jednoho gólu, ale odhodláním udělat maximum pro postup. I když se nám to nakonec nepodařilo, odjíždíme smutní z výsledku, ale spokojení s předvedeným výkonem. V obou zápasech jsme byli Chelsea, vítězi Ligy mistrů, vyrovnaným soupeřem.

Po inkasovaném gólu Oscara v Praze, jste říkal, že šlo o chvilkovou ztrátu koncentrace. Čemu byste přičetl obdrženou branku Hazarda v nastaveném čase?

My jsme měli dvě slibné příležitosti v samém závěru, ale neproměnili jsme je. Domácí pak z rychlé akce skórovali. Těžko někomu něco vytýkat, takový je prostě fotbal.

Zažil jste vy jako hráč takové dosti smolné vyřazení?

Nevzpomínám si. Myslím, že ne. Věřím však, že zkušenosti z tohoto dvojzápasu se pozitivně projeví v budoucnosti a zúročíme je.

Uvažoval jste v průběhu zápasu o posílení ofenzívy dalším útočníkem?

Měli jsme tuto variantu připravenou. V první půli jsme ale hráli v ofenzivě dobře, drželi jsme míč a dostávali se do brejků. Po změně stran nás Chelsea zatlačila, ale dobře jsme bránili a dokázali jít znovu do protiútoků. Chtěli jsme střídat a poslat na trávník novou energii, k tomu už bohužel nedošlo.

Rovnal jste si s přibývajícím časem v hlavě pětku hráčů pro penaltový rozstřel?

O té jsme uvažovali už při středečním tréninku, nějaký výběr jsme měli připravený. Bohužel nedošlo k situaci, abychom ho mohli finalizovat.

Sparta podala výborný kolektivní výkon. Koho byste vyzdvihl jako jednotlivce?

Náš výkon byl skutečně kolektivní. Těžko někoho vyzdvihnout. Určitě nás podržel Vaclík, ale kvalitní práci odvedli i ostatní. Opravdu bych nechtěl nikoho vyzdvihovat nad ostatní.

Kam podle vás může Chelsea v Evropské lize dojít?

Především ji gratuluji k postupu a přeji, aby celou soutěž vyhrála.

Sparta měla v hledišti na tři tisíce fanoušků. Vnímali jste je?

Jsme rádi, že jich přijelo tolik a byli slyšet. Patří jim velký dík a ukázali velkou kulturu Sparty i v hledišti.

Jak těžké bude připravit hráče na nedělní ligový zápas se Slováckem?

Nebude to těžké. Právě náš výkon v obou zápasech s Chelsea nám může hodně pomoci. Hráči vědí, o co na jaře jde. Chceme uspět v domácí nejvyšší soutěži i poháru a získané zkušenosti pak jistě zúročíme na podzim i v evropských pohárech.

Reklama

Související témata: