Hlavní obsah

Chelsea od ostudy se Spartou zachránil jen Hazard, tvrdí britská média

Londýn

Pouze branka Edena Hazarda v nastaveném čase zachránila Chelsea i kritizovaného trenéra Rafaela Beníteze od další ostudy. Tak hodnotí britská média čtvrteční odvetu druhého kola fotbalové Evropské ligy, v níž Sparta Praha sahala v Londýně po překvapivém prodloužení, ale nakonec v posledních sekundách neudržela vedení a po remíze 1:1 vypadla.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Eden Hazard střílí gól Spartě.

Článek

"Eden Hazard zachránil důvěryhodnost Chelsea a reputaci Rafaela Beníteze velmi pozdním gólem, který vzal Spartě slavné vítězství a odvrátil další otřes nestability na stadiónu Stamford Bridge," uvedl ve své internetové verzi deník The Telegraph. "Naposledy se (Hazard) dostal po pohárovém zápase do titulků, když proti Swansea nakopnul podavače míčů. Tentokrát nám připomněl, proč ho v létě naháněly ty nejlepší evropské kluby a byly ochotné za něj zaplatit 32 miliónů liber," napsal Daily Mail.

Současná Chelsea i s českým brankářem Petrem Čechem prý znovu potvrdila, že je pouze stínem loňského vítěze Ligy mistrů. "Postup do osmifinále EL byl nepřesvědčivý, takže diváci ani nemohli propadnout dojmu, že je všechno růžové. Úřadující evropští šampióni by v takových situacích neměli nesnesitelně trpět," kritizoval "Blues" The Guardian.

Torres? Omyl za 50 miliónů liber

Většina britských médií se také opřela do španělského útočníka Fernanda Torrese, jenž několikrát ztroskotal na výborném sparťanském brankáři Tomáši Vaclíkovi a potvrdil své velké gólové trápení.

"Pouze Hazardova paráda odčinila Torresova selhání. Byl to špatný večer i na jeho mizerné poměry. Pozitiva? Pravidelně se dostával do gólových šancí? Negativa? Omyl za 50 miliónů liber je všechny zahodil," uvedl The Sun.

"Během pětadvaceti bolestivých měsíců na Stamford Bridge na tom Torres ještě nikdy tak špatně jako teď," napsal Daily Mirror na adresu kdysi špičkového kanonýra, jenž se trefil za posledních 14 zápasů jen jednou.

Kouč musel zase děkovat náhradníkovi

Britská média také připomněla, že za Chelsea se opět prosadil střídající hráč. V Praze zařídil výhru 1:0 v 82. minutě po několika vteřinách na hřišti Oscar, v Londýně ještě později rozhodl Hazard.

"To bylo podruhé v jednom týdnu, co Benítez musel děkovat náhradníkovi, že ho zachránil," upozornil The Telegraph. "Byl to jen další šťastný únik, nebo další taktický tah mistrovských rozměrů?" položil Benítezovi řečnickou otázku Daily Mail.

Reklama

Související témata: