Hlavní obsah

Neapolští hráči byli arogantní, ani ruku nám nepodali. Jejich vyřazení mě hřeje, líčí Kolář

Plzeň

Postup do osmifinále Evropské ligy si mimořádně vychutnal. Záložník Daniel Kolář patří ke klíčovým mužům plzeňské sestavy. Jeho výkony v obou konfrontacích s Neapolí ve vyřazovací fázi soutěže byly výborné. „Nelíbilo se mi, jak se na nás hrnula ze všech stran chvála. Nejsme nadlidi," říká s nadhledem borec, který jako jeden ze čtyř hráčů v kádru Západočechů nastoupil v létě 2010 k prvnímu utkání Západočechů v evropských pohárech proti Besiktasi Istanbul.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský Daniel Kolář (vlevo) spolu s Markem Bakošem směřují oslavná gesta k divákům po vstřeleném gólu proti Hapoelu Tel Aviv.

Článek

S Plzní jste postoupili do osmifinále Evropské ligy, přičemž jste ve dvou zápasech s Neapolí neinkasovali a vstřelili pět branek. Vychutnal jste si postupové oslavy?

Hodně! Postoupili jsme zaslouženě. Skóre je hodné úcty, i když na druhou stranu se nesmíme utápět v přehnané radosti. Ale musím říct, že čtvrteční večer jsem si mimořádně vychutnal. Zvláště proto, že Neapol nebyla sympatická. V Itálii nám její hráči nepodali ruce, v Plzni také ne.

Chovali se hráči italského soupeře arogantně?

Určitě! Hlavně v Plzni. Proto jsem moc rád, že jsme je porazili i podruhé a nedovolili jim skórovat. Jejich vyřazení mě hodně hřeje. Byl jsem na zápas hodně nažhavení, ale před výkopem jsem trpěl. Jak se začínalo až večer v devět, byl den strašně dlouhý. Člověk je na hotelu, dáte si jídlo, odpočíváte. Čekání je nekonečné.

Jak moc chválil trenér Vrba v kabině mužstvo za výkony v dvojzápase s druhým týmem italské ligy?

Vůbec. Po zápase řekl, že si můžeme dát jedno pivo. Až bude čas, všechno si rozebereme. Myslím, že bylo nepatřičné, jak nás všichni po prvním zápase chválili. Byly nás plné noviny, což je příjemné, ale podle mého bylo chvály až moc. Jako kdybychom byli nějací nadlidi. To přeci nejsme. Za sebe říkám, že všeho moc škodí. Musíme pokračovat s pokorou.

Domníváte se, že po vítězství 3:0 v Neapoli byla pozitivní slova nepatřičná a nezasloužená?

Spíše dost předčasná, protože se hraje na dva zápasy. A Neapol nám ukázala, že má velkou sílu.

Je pro váš tým velkým vyznamenáním, že nedostal od Neapole v obou zápasech jediný gól?

Pro obránce i gólmana je to super na sebevědomí. Nedostali jsme gól od druhého týmu italské ligy, s nejlepším střelcem tamní soutěže a Evropské ligy Cavanim. Kluci bránili fantasticky. Snad budou pokračovat stejným způsobem v dalších zápasech jara (směje se).

Byly výkony proti italskému týmu nejlepší, které jste s plzeňskými spoluhráči dosud v pohárových zápasech předvedli?

Nevím. Ale hráli jsme proti týmu z Itálie, kde jsou mužstva vyhlášená taktickou připraveností. A my jsme jim sekundovali, možná je předčili. Byli jsme výborně nachystaní.

Považujete Fenerbahçe Istanbul, soupeře pro osmifinále Evropské ligy, za přijatelnější než Neapol?

Neapol je druhá v italské lize, což mluví za všechno. Není náhoda, že nahánějí Juventus. Jenže Fenerbahçe je špička turecké ligy. My jsme Viktoria Plzeň. Porovnejte kádry, rozpočty, to jsou v obou případech diametrálně odlišné záležitosti.

V historii evropských pohárů jste při klasické vyřazovací konfrontaci jen dvakrát začínali doma. S Besiktasem Istanbul a Schalke. V obou případech jste vypadli.

Mrzí mě, že začínáme doma. Je lepší hrát první zápas venku. Ale už je na čase, abychom bilanci změnili.

Reklama

Související témata: