Hlavní obsah

UEFA uzavřela Laziu stadión na dva zápasy evropských pohárů

Nyon

Fotbalisté Lazia Řím budou muset odehrát příští dva zápasy v evropských pohárech bez fanoušků. UEFA potrestala italský klub za rasistické chování fanoušků v odvetě 2. kola Evropské ligy s Mönchengladbachem. Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic si kvůli vyloučení v utkání osmifinále Ligy mistrů proti Valencii nezahraje dva zápasy.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto).

Článek

"Dva zápasy za zavřenými dveřmi, to je neuvěřitelné," zlobil se prezident Lazia Claudio Lotito ve vysílání italské televize Rai.

Lazio nemá podobné problémy poprvé - v této sezóně bylo před disciplinárkou už čtyřikrát. Kvůli chuligánům zaplatilo na pokutách 180 tisíc eur (asi 4,6 miliónu korun) a začátkem ledna dostalo dvouletou podmínku, za jejíž porušení klubu hrozí zavření stadiónu.

Římský celek, v němž působí i český útočník Libor Kozák, minulý týden porazil Mönchengladbach 2:0 a postoupil do osmifinále. V něm se Lazio utká s dalším německým týmem Stuttgartem.

Ibrahimovic dostal po tvrdém zákroku na Andrése Guardada od rozhodčího rovnou červenou kartu v nastavení úvodního duelu osmifinále LM, který hráči PSG ve Valencii vyhráli 2:1. Švédský kanonýr kvůli trestu na dva zápasy zmešká nejen domácí odvetu, ale i případné první utkání čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: