Hlavní obsah

Plzeňské hráče mrzí, že v Turecku nezažijí pověstnou atmosféru

Plzeň

Fotbalisté Plzně nejsou nijak nadšeni z toho, že odvetný zápas osmifinále Evropské ligy na hřišti Fenerbahce Istanbul budou hrát kvůli trestu pro turecký klub za výtržnosti fanoušků před prázdným hledištěm. Mrzí je, že nezažijí bouřlivou fotbalovou atmosféru, na kterou se hodně těšili. Za svou velkou výhodu uzavření stadiónu nepovažují.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Plzeňský záložník Jan Kovařík se raduje z gólu do sítě Neapole. V dalším zápase Evropské ligy na půdě Fenerbahce se musí obejít bez divácké podpory.

Článek

"Docela mě to mrzí, ta atmosféra je u nich pověstná. Kvůli tomu fotbal hrajeme, aby na stadión chodili lidi. Že chodí v Turecku plné stadióny a jsou v uvozovkách blázni, to je dobře. Určitě to byl jeden z aspektů, na který jsme se těšili," uvedl po plzeňský web záložník Daniel Kolář.

Stejný názor mají i ostatní plzeňští hráči. "Všechny nás to mrzí, včera večer jsme si psali, že je to velká škoda. Když už jsme dostali Fenerbahce, každý z nás se těšil, že zažije atmosféru, jakou jsme zažili na Besiktasi. Tu příležitost jsme tímhle ztratili, ale jsou to regule UEFA a proti tomu je těžké něco dělat," uvedl kapitán Pavel Horváth, který se spoluhráči před dvěma sezónami soubojem s Besiktasem Istanbul začal cestu Viktorie poháry.

Podle útočníka Marka Bakoše bude těžší se před prázdným stadiónem vybičovat k nejlepšímu výkonu. "Atmosférou se to bude podobat přípravným zápasům. Těšili jsme se, že zažijeme tu pravou atmosféru, že si vynahradíme to, co jsme nezažili v Neapoli. Bohužel z toho sešlo," posteskl si Bakoš.

Místo pekla komorní atmosféra

Západočechy mrzí rozhodnutí UEFA i proto, že se do Istanbulu chystalo velké množství plzeňských fanoušků. "Vždy když vyjedou na venkovní zápas, tak tu podporu cítíme a hrozně si jí vážíme. Z jejich pohledu je to škoda," prohlásil Kolář.

Že se bude hrát odveta bez diváků, nepovažuje za výhodu. "Nesouhlasím úplně s tím, že by to byla výhoda. Pekelná atmosféra by tam sice byla, ale už jsme nějaké zápasy v Evropě odehráli. Vždy je lepší hrát před plným stadiónem než před prázdným," uvedl reprezentační záložník.

"Neřekl bych, že to bude výhoda. Výhoda to bude pro toho, kdo se líp vyrovná s komorní atmosférou. My také nejsme zvyklí hrát před prázdným stadiónem," podotkl Bakoš.

Horváth věří, že by Viktoria mohla využít toho, že Fenerbahce není zvyklé hrát před prázdným stadiónem. "Nebude to pro ně určitě příjemné. Jsou zvyklí hrát třeba před 50 tisíci diváků. Doufám, že toho využijeme," dodal Horváth.

Reklama

Související témata: