Hlavní obsah

Postoupit by mělo Fenerbahce. Je větší, slavnější, jeho hráči jsou mnohem lépe placení, argumentuje Horváth

Plzeň

V jednom má kapitán plzeňských fotbalistů před pohárovou konfrontací s Turky jasno. „Postoupit by mělo Fenerbahce, neboť je to daleko větším a slavnějším klubem než my, složeným navíc z mnohem lépe placených hráčů z celého světa, zatímco my jsme týmem poskládaným z Čechů a Slováků,“ tvrdí Pavel Horváth, promptně však dodává: „I tak doufám, že o postup budeme bojovat.“

Foto: Petr Eret, ČTK

Kapitán Pavel Horváth (třetí zprava) na středečním tréninku Plzně před osmifinálovým utkáním Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul.

Článek

V nedělním ligovém duelu s Ostravou nuceně absentoval, neboť ho sklátila viróza. Devadesát minut, které nakonec skončily dělbou bodů, přitom ukázalo, že se Viktoria stále nedokáže bez sedmatřicetiletého kapitána, dirigenta a tvůrce hry Pavla Horvátha obejít.

Proto je pro fotbalovou Plzeň doslova hrůzná představa, že by snad měl chybět i ve čtvrtek večer v prvním osmifinálové partii Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul.

Viktoria Plzeň - Fenerbahce Istanbul
První osmifinále Evropské ligy - čtvrtek, od 19 hodin
Přímý přenos ČT Sport, on line reportáž www.sport.cz

„Je mi lépe než v neděli, vidina zápasu mě také žene trochu vpřed, navíc doufám, že do výkopu se můj stav zlepší," živí Horváth naděje v sobě, spoluhráčích i fanoušcích.

Přitom ale varuje před bujícím optimismem a rolí favorita, do níž je jeho tým stavěný.

„Všichni by si měli uvědomit, že Fenerbahce je tureckým velkoklubem, který pravidelně hraje Ligu mistrů a Evropskou ligu. Má v kádru spoustu reprezentantů z různých zemí, takže nás určitě nečeká nic snadného. Fenerbahce je podle mého klubem, který by měl postoupit, my můžeme jen překvapit," připomíná Horváth a tasí argumenty.

„Fenerbahce je daleko větším a slavnějším klub než Plzeň,  navíc s daleko lépe placenými hráči z celého světa. My jsme týmem složeným z Čechů a Slováků, ale i tak doufám, že budeme bojovat o postup."

Žádné bezhlavé útočení

Stejně tak krotí přehnané naděje fanoušků, že snad jejích tým smete ofenzivní smrští Turky stejně, jako to dokázal v předchozím kole Evropské ligy proti Neapoli.

„Čtvrfinále se hraje na dva zápasy a nemůžeme se tudíž doma pustit bezhlavě do útočení, protože nás čeká ještě odveta. Chceme uhrát výsledek, abychom mohli hrát za týden v Istanbulu o postup," připomíná plzeňský kapitán, který jednu z epizod své dlouhé hráčské kariéry prožil v dresu konkurenta a největšího rivala Fenerbahce - istanbulského Galatasaraye.

„Jenže tehdy jsem si derby nezahrál, Fenerbahce mě čeká až teď v dresu Plzně," přiznává Horváth, že i jméno pohárového protivníka je pro něho stimulem v boji s odeznívající virózou.

Reklama

Související témata: