Hlavní obsah

Vrba vyčísloval chyby a bylo jich dost. Zahrát na hranici možností se nám nepodařilo, uznal plzeňský kouč

Plzeň

Museli uznat, že je Turci přehráli. Fenerbahce mělo v první osmifinálové partii v Plzni navrch, takže připravilo Západočechům první domácí prohru při jejich putování Evropskou ligou. „Mohli jsme uspět jen v případě, kdybychom podali maximální výkon, přičemž někteří hráči by museli dokonce zahrát nad hranicemi svých možností, což se bohužel nepodařilo,“ objektivně přiznával domácí trenér Pavel Vrba. „Teď nezbývá než věřit, že venku odehrajeme lepší utkání.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba během utkání osmifinále Evropské ligy mezi FC Viktoria Plzeň a Fenerbahce SK.

Článek
Fotogalerie

Už před zápasem domácí kouč moc dobře tušil, jak těžkou a náročnou partii jeho svěřenci proti Fenerbahci podstoupí. Čtvrteční realita v konfrontaci s Turky však i jeho očekávání překonala.

Horváthovi trenér nic nevyčítal

„Fenerbahce prokázalo svou obrovskou sílu, ale my nezahráli, co jsme měli a hlavně jak jsme chtěli. Nebyli jsme patřičně aktivní, nezapojovali se v potřebném počtu do útočné fáze, dopouštěli se nepřesností, ztráceli nevynuceně spoustu míčů, které jsme mnohdy odevzdávali doslova zadarmo. I v tom jsme Turkům utkání usnadňovali," vyčísloval plzeňský kouč Pavel Vrba, co všechno svým svěřencům vyčítal.

Kapitánovi Horváthovi nic vyčítat nemohl, ba ani nechtěl, i když i dirigent mužstva zůstal po prodělané viróze za obvyklým výkonem. „Logicky, trénoval jen dva dny, což jeho hru a hlavně pak pohyb ovlivnilo," pravil lakonicky Vrba.

Doufal alespoň v remízu. Marně...

Pochopitelně, kvality Turků nezapomněl ocenit. „Dostupovali razantně a dynamicky k našim hráčům a ti si s tím neporadili. A navíc - Fenerbahce na nás bylo velice dobře připraveno. Hrálo disciplinovaně, prokazovalo svou sílu v kombinaci, stejně jako individuální kvality," glosoval domácí trenér soupeřovy přednosti.

Přesto s blížícím se závěrem věřil alespoň v bezbrankovou remízu, která byla hodně blízko. „Když už jsem v závěru doufal v přijatelný výsledek, Fenerbahce nás potrestalo, čímž se naše situace zkomplikovala. Máme ale před sebou ještě odvetu a musíme věřit, že v Istanbulu odehrajeme lepší utkání. Ostatně, venku se nám podařilo už několikrát překvapit," živí v sobě naději on, stejně jako jeho svěřenci.

Kouč varoval, ale i sliboval velkou věc

I turecký trenér ostatně tvrdil, že zatím o osudu osmifinále není rozhodnuto. „Jsme sice o krok napřed, neboť jsme uhráli skvělý výsledek, ale čeká nás odveta a v ní velice silný a dobře organizovaný soupeř, který může průběh osmifinále otočit," varoval kouč  Fenerbahce Aykut Kocaman před přílišným optimismem po plzeňské výhře.

„Chceme ale samozřejmě dokázat velkou věc pro turecký fotbal i náš klub, jímž by byl postup do čtvrtfinále," nechal se slyšet po závěrečném hvizdu.

„Jestliže působila Plzně statičtěji než obvykle, pak v důsledku správné taktiky a hry, kterou jsme praktikovali. Hlavně po přestávce jsme hráli daleko lépe a hlavně trpělivěji, což mělo vliv na naše šance a nakonec i vítězství," hodnotil trenér Kocaman zápas a zasloužené  vítězství svého celku.

Reklama

Související témata: