Hlavní obsah

Nebyli jsme Plzeň, kterou lidé znají. Ale v odvetě ukážeme naši tvář, sliboval po prohře s Turky Bakoš

Radek MalinaSport.czPrávo

Rozpačití a mrzutí z první domácí prohry v letošním ročníku Evropské ligy byli fotbalisté Plzně po úvodní bitvě s Fenerbahce Istanbul. Turci slavili ve Štruncových sadech triumf 1:0, domácí přitom měli za celý úvodní osmifinálový zápas jedinou příležitost ke skórování. Zůstali za svými možnostmi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Plzně v čele s kapitánem Pavlem Horváthem po porážce od Fenerbahce Istanbul v osmifinále Evropské ligy

Článek
Fotogalerie

„Na hřišti nebyla Plzeň, kterou lidé znají. Nehráli jsme jako obvykle, ale netuším proč. Fenerbahce hrálo dobře ve středu pole, jeho hráči dobře drželi míč a jen velmi složitě jsme překonávali obranu soupeře," posteskl si útočník Marek Bakoš.

„Velká věc je hlava. A hlavou jsme to... Prostě se nám zápas nevydařil. A nechci rozebírat proč. Rozhodně jsme soupeře nepodcenili, znali jsme jejich sílu," ujišťoval Bakoš. „Mají obrovskou kvalitu a v kádru miliónové hráče. Byli na nás perfektně přichystaní," říkal brankář Matúš Kozáčik.

Kozáčik: Zbytečné teď spekulovat

V průběhu zápasu zneškodnil několik nebezpečných střel, nakonec inkasoval po situaci, která se nezdála být příliš složitá. „Nyní samozřejmě můžeme spekulovat, zda jsem měl zůstat stát na čáře nebo vyběhnout. Přišlo mi, že Marián Čišovský má hráče příliš za zády, takže jsem se snažil dostat k němu. Kdybych byl v brance, třeba by Sow hlavičku proměnil přímo v jediný gól," krčil rameny gólman Viktorie.

Vývoj mohl být zcela odlišný, kdyby před přestávkou Rajtoralova dělovka do břevna či následná dorážka Ďuriše skončila v síti.

Stále věří v postup

„Marek Bakoš po střele Rajtorala vyhrál hlavičku, já se snažil dostat míč rychle na zem a vystřelit. Je velká škoda, že balón nespadl do branky," vyprávěl záložník Michal Ďuriš při vzpomínce na střelu, která šla úplně mimo tyče.

Západočeši i přes porážku stále věří, že mohou za týden v odvetě vybojovat postup do čtvrtfinále. „V Istanbulu musíme ukázat pravou plzeňskou tvář. Rozhodně nejsem pesimista," přesvědčoval Bakoš. „V dané situaci pro nás může být výhoda, že tribuny stadiónu Fenerbahce budou zavřené," přemítal středopolař Daniel Kolář.

Reklama

Související témata: