Hlavní obsah

Darida po domácí prohře s Fenerbahce: Postup pořád není ztracený

Plzeň

Přestože fotbalisté Plzně v první bitvě s Fenerbahce Istanbul padli, nepovažuje záložník Vladimír Darida odvetu za ztracenou. „Oni předvedli výborný výkon, byl to nejlepší tým, se kterým jsme tu v Evropské lize hráli. Ale postup určitě není ztracený,“ řekl Darida.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Záložník Viktorie Plzeň Vladimír Darida.

Článek

Překvapilo vás Fenerbahce?

Bylo to těžší, než zápasy s Neapolí. Hráči Fenerbahce byli výborně nachystaní, nalezli na nás a nedali nám kousek prostoru. Většinu zápasu jsme hráli bez míče, hodně jsme běhali a stálo nás to spoustu sil.

Bylo Fenerbahce nejlepším týmem, se kterým jste teď v pohárech hráli?

Pokud vezmu týmy, se kterými jsme se utkali v této sezóně v Evropské lize, tak ano. Hráli opravdu výborně, hlavně nás nepodcenili, jako třeba Neapol.

Kdyby střela Rajtorala v první půli skončila místo na břevně v síti, měl by zápas diametrálně jiný průběh?

Na kdyby se nehraje. Ta situace samozřejmě může mrzet, ale hlavně jsme si měli vytvořit nějaké další šance, což se prakticky nepovedlo. Za celý zápas jsme si vypracovali jedinou, a to je strašně málo.

Bylo to břevno zlomovým momentem utkání?

Nemyslím si. Pořád zbývala do konce spousta času a měli jsme dost prostoru dát jiný gól.

Jsou po domácí prohře postupové šance Viktorie hodně nízké?

Věřím v postup stejně, jako před tímhle dvojzápasem. Stejně bychom tam asi museli dát gól, a když se nám podaří jít do vedení, je to otevřené. Neříkám, že oni se pak podělají, ale srazit sebevědomí jim to může.

Je lepší, že se odveta bude hrát před prázdným stadiónem?

Za tohoto stavu by to pro nás měla být výhoda. Oni jsou zvyklí hrát před plným stadiónem, lidi je ženou. Teď tam nebude nikdo a třeba nám to bude hrát do karet.

Reklama

Související témata: