Hlavní obsah

Čech nevidí prohru Chelsea v Bukurešti nijak dramaticky. Beníteze sporná penalta rozčílila

Bukurešť/Londýn

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup do osmifinále Evropské ligy, ve čtvrtek se museli v Bukurešti sklonit před domácí Steauou a po prohře 0:1 musí v domácí odvetě na Stamford Bridge zvítězit alespoň o dva góly. Brankář Blues Petr Čech málem zneškodnil pokutový kop jediného střelce Ruseska a těsnou prohru svého týmu nevidí nijak dramaticky. Čech věří, že šance na postup do čtvrtfinále jsou stále otevřené.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Rafael Benítez byl z výsledku svého týmu v Bukurešti zklamaný.

Článek
Fotogalerie

O výsledku zápasu rozhodla situace z 34. minuty, kdy Bertrand v pokutovém území fauloval Ruseska a sám postižený z penalty překonal Čecha. Reprezentační jedničce přitom chybělo jen několik centimetrů, aby míč vytěsnil mimo tři tyče. „Nedá se nic dělat. Penalta rozhodla celý zápas, jinak si soupeř prakticky žádnou šanci nevytvořil. Měli tam jen dvě střely, které nebyly nijak nebezpečné," shrnul Čech inkriminovaný moment na svých webových stránkách.

Nařízený pokutový kop pořádně rozhněval manažera londýnského celku Rafaela Beníteze. „Byla to přísně nařízená penalta. Nechápu to rozhodnutí, zvláště když celé situaci z každé strany přihlíží několik rozhodčích," citoval server goal.com španělského trenéra ve službách Chelsea po čtvrtečním zápase. „Bylo to podivné rozhodnutí, ale nic s tím nenaděláme. Byli jsme lepším mužstvem, teď se však musíme snažit o to, abychom doma urvali postup," dodal Benítez.

Gólman Petr Čech si je dobře vědom toho, že prohra 0:1 není ve vyřazovací části z hřiště soupeře dobrým výsledkem. I tak ale věří, že Chelsea domácí odvetu zvládne a nakonec postoupí. „Prohra 0:1 není v pohárech úplně ideální výsledek. Škoda, že jsme nedali aspoň jeden gól. Ale v minulosti už jsme dokázali otočit i horší výsledky. Takže bych to neviděl nějak dramaticky. Všechno je otevřené, v případě dobrého výkonu v odvetě určitě můžeme postup uhrát," doufá český brankář.

Hladká výhra Spurs překvapila Villase-Boase

Jedním z hlavních taháků čtvrtečních soubojů Evropské ligy byl duel mezi Tottenhamem a Interem Milán. Na White Hart Lane však úřadoval jediný tým - Kohouti nedali svému soupeři šanci a po gólech Garetha Balea, Gylfiho Sigurdssona a Jana Vertonghena si do odvety povezou pohodlný třígólový náskok.

Výkon Tottenhamu překvapil i domácího manažera Andrého Villase-Boase. „Byla to skvělá noc, hráči si připsali velké vítězství. Hráči se vybičovali ke skvělému výkonu, výborně napadali rozehrávku Interu a náš soupeř se kvůli tomu ocitl v řadě problémů. Hráli jsme velice pohledný ofenzivní fotbal, byl jsem nesmírně potěšen," hodnotil portugalský kouč výkon svých svěřenců.

Anglický celek je sice blízko postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, ale Villas-Boas krotí předčasný optimismus. „Ještě není hotovo. Čeká nás těžká odveta, zkušený soupeř a všechno se ještě může změnit. Nicméně je v našich silách zkompletovat postup a zajistit si místo v nejlepší osmičce," věří pětatřicetiletý manažer Spurs.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články