Hlavní obsah

Obrat na Old Trafford nás posílil, věří Čech před odvetou s Rumuny

Londýn

Čeká je další perný večer. V minulém kole Evropské ligy si fotbalisté Chelsea přivezli z Prahy výhru 1:0, a stejně se v odvetě se Spartou nadřeli. V osmifinále na tom jsou hůř, v Bukurešti před týdnem prohráli 0:1 a teď je na Stamford Bridge čeká stíhací jízda. „Nikdo si nepřipouští, že bychom se Steauou vypadli,“ ujišťuje brankář Petr Čech. Zápas se hraje od 21:05, přímý přenos vysílá Fanda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech si vyřazení s Rumuny nepřipouští...

Článek

Jeden obrat v neděli málem senzačně završili, druhý plánují jen o čtyři dny později. Když už jsme na Old Trafford smazali vedení Rudých ďáblů 2:0 a v závěru je ještě z poháru málem vyřadili, tak s Rumuny to zvládneme také, říkají si fotbalisté Chelsea.

„Máme za sebou jen poločas téhle bitvy a v našich silách je určitě postoupit dál. Obrátili jsme i horší výsledky, naposledy teď v FA Cupu s Manchesterem United. Poslední zápas nám může pomoci. Ještě posílil psychiku týmu a věřím, že to přeneseme i do utkání Evropské ligy," líčí na svých webových stránkách brankář Petr Čech.

Bitva s Manchesterem United skončila 2:2 a bude se opakovat, tentokrát na hřišti Chelsea.

Gólman české reprezentace ujišťuje, že v klubu si nikdo nepřipouští, že by Blues se Steauou vypadli. Po vyřazení z Ligy mistrů je to spolu s FA Cupem přec jen další trofej, kterou by ještě Chelsea mohla v této sezóně získat.

Pod tlakem hrají pořád...

„Máme devadesát minut na obrat. Soupeře samozřejmě respektujeme, kvalitu má. Počítám, že u nás budou jen bránit a čekat na rychlé brejky, které jsou jejich silnou zbraní. Je na nás, abychom je přehráli a co nejdřív vstřelili gól, nejlépe dva," přeje si Čechíno.

Mužstvo zřejmě čeká další hektický duel, ale jako by si v tom libovalo. Nikoho z hráčů prý nerozhodí, že Chelsea bude znovu pod velkým tlakem.

„Jsme na to zvyklí, pod tlakem hrajeme pořád. Je to neustále boj o život, ale máme zkušenosti, abychom se s tím vypořádali. Člověk se na každý zápas musí motivovat, jako by šlo o všechno. Je to docela velká zátěž na psychiku, ale každý musí najít způsob, jak si s tím poradit," popisuje Čech neustálý stres.

Program odvet osmifinále Evropské ligy:
18:00 Kazaň - Levante (první zápas: 0:0),
Zenit Petrohrad - Basilej (0:2, Nova Sport),
19:00 Inter Milán - Tottenham (0:3),
21:05 Chelsea (Čech) - Steaua Bukurešť (0:1, Fanda),
Bordeaux (Plašil) - Benfica Lisabon (0:1),
Newcastle - Machačkala (0:0),
Lazio Řím (Kozák) - Stuttgart (2:0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články