Hlavní obsah

Další fáze Poháru UEFA bez velkého taháku

PRAHA

Zatímco osmifinále Ligy mistrů nabídne fanouškům souboje fotbalových gigantů, los další fáze Poháru UEFA žádnou velkou bitvu nenabídne. K čtyřiadvaceti postupujícím mužstvům se tentokrát při losování ve švýcarském Nyonu přidalo i osm celků, které neuspěly v Lize mistrů. V souboji Ajaxu Amsterdam s Auxerre se proti sobě postaví čeští reprezentanti.

Článek

K prvnímu zápasu do Amsterdamu přijede v dresu francouzského Auxerre obránce René Bolf, v domácí sestavě by pak naopak neměl Tomáš Galásek, šanci možná dostane i Zdeněk Grygera.

Kouče Zdeňka Ščasného čeká při reparátu z vyřazení z Ligy mistrů na lavičce Panathinaikosu Atény tým FC Sevilla. V zeleném dresu řeckého mistra působí Rudolf Skácel. Také jeho bývalý spoluhráč ze Slavie Štěpán Vachoušek pojede do Španělska: jeho a Libora Sionka v barvách Austrie Vídeň prověří Bilbao.

Jiří Jarošík si se spoluhráči z CSKA Moskva může zchladit žáhu po vyřazení z Ligy mistrů od Porta na jiném portugalském týmu - Benfice Lisabon. Jan Laštůvka a Tomáš Hübschman se s Doněckem podívají blíž k domovu, konkrétně na stadion německého Schalke.

První zápasy se hrají 16. a 17. února, odvety jsou na programu 24. února příštího roku. Finále uvidí 18. května portugalský Lisabon.

Los závěrečné fáze Poháru UEFA:
Valencia - Steaua Bukurešť
Ajax Amsterdam - Auxerre
CSKA Moskva - Benfika Lisabon
Fenerbahce - Zaragoza
Panathinaikos - FC Sevilla
Šachtar Doněck - Schalke 04
Olympiakos - Sochaux
Dynamo Kyjev - Villarreal
GAK Štýrský Hradec - Middlesbrough
Heerenveen - Newcastle
FC Basilej - Olympique Lille
AC Parma - VfB Stuttgart
Sporting Lisabon - Feyenoord
Aachen - Alkmaar
Austria Vídeň - Athletic Bilbao

Reklama