Hlavní obsah

Pořád se z toho vzpamatovávám, rozplývá se Kozák po svém hattricku za Lazio

Řím/Praha

Střeleckou parádu předvedl ve čtvrtek Libor Kozák v dresu Lazia Řím. Třiadvacetiletý odchovanec Opavy dosáhl hattricku v odvetě osmifinále fotbalové Evropské ligy proti Stuttgartu a s 8 trefami je nejlepším střelcem v soutěži. Vysloužil si tím dodatečnou nominaci od reprezentačního kouče Michala Bílka na blížící se kvalifikační utkání s Dány a Armény. A dozvěděl se to od redaktora Práva.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Libor Kozák si svou střeleckou formou vysloužil pozvánku do reprezentace.

Článek

Hattrick nezůstal bez odezvy v Česku. Reprezentační kouč Bílek vás dodatečně nominuje na kvalifikaci. Co tomu říkáte?

Mám obrovskou radost. Dozvěděl jsem se to z vaší textové zprávy, kterou jsem našel na mobilním telefonu. Zapnul jsem jej až v pátek odpoledne, když jsem se rozloučil s rodiči a vyprovodil je na cestu domů. Takže Právo mi sdělilo novinu, která mi udělala velikánskou radost.

Ale rodiče jste na zápase v hledišti mít nemohl...

Museli zůstat u mě doma a dívat se na televizi. Zápas se hrál bez diváků. Snažil jsem se zařídit, aby se do hlediště přece jen dostali, ale pořadatelé na tribuny nepustili ani rodinné příslušníky hráčů. Na tribuně bylo jenom dvacet známých prezidenta klubu.

Jak jste si hattrick užil?

Byla to fantazie! Poprvé, co jsem v Itálii, se mi podařilo dát tři góly v zápase. Pořád se ještě z toho vzpamatovávám.

Nejlepší střelci Evropské ligy
Kozák (Lazio)8
Cavani (Neapol)7
Palacio (Inter)6

Pak vás spoluhráči asi hecovali, že hattrick nemůže být zadarmo, že?

To víte, že popichování bylo až až. Nakonec se všichni shodli, že musím mužstvo pozvat na večeři a zaplatit ji. Okamžitě jsem slíbil, že to udělám, a moc rád.

Koho napadla večeře?

Bosňana Senada Luliče.

Bylo vidět, že z gólů se nijak zvlášť neradujete. Bylo to tím, že se muselo hrát bez diváků v komorní atmosféře?

Fanoušci chyběli, to je fakt. Plný stadión, jak je v Itálii obvyklé, hráče motivuje. Kdyby hattrick mohli se mnou na stadiónu prožít i tifosi (italský výraz pro fanoušky - pozn. red.), bylo by to úplně super. Možná se vám zdálo, že góly oslavuju málo, ale upřímně vám povím, že radost ve mně byla, a obrovská. Ke konci zápasu jsem už byl ale docela unavený.

Pomůže vám to do základu Lazia v utkáních Serie A?

Pomůže každý gól. A je jedno, jestli je z ligy, anebo z poháru. Pro mě je to zvlášť cenný počin, protože v tomto ročníku Serie A jsem gól ještě nedal. To mě štve. Pořád si říkám, musíš přidat, góly dělají útočníka. Přece musíš ukázat, že máš i na Serii A

Reklama

Související témata: