Hlavní obsah

Šílené tempo fotbalových maratónců neochabuje, Chelsea jde dobývat Kazaň

Londýn

Minulou sobotu prohráli ligový zápas na hřišti Southamptonu, v pondělí vyřadili Manchester United v opakovaném čtvrtfinále FA Cupu - a hned ve čtvrtek se vrhají do čtvrtfinále Evropské ligy proti Kazani. Fotbalisty londýnské Chelsea čeká třetí zápas během šesti dnů, přitom šílené tempo fotbalových maratónců na třech frontách ještě zdaleka neochabuje.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brankář Petr Čech předvádí skvělý zákrok proti hlavičce Javiera Hernándeze.

Článek

Nedávno si posteskl, že jeho Chelsea je nejvytíženějším fotbalovým týmem posledních měsíců. A nikdo se Petru Čechovi nemůže divit. Sotva si přečetl všechny ódy na to, jak skvělým a fyzikální zákony popírajícím zákrokem proti hlavičce Hernándeze pomohl vyřadit Rudé ďábly, už se musí koncentrovat na jiný pohár. Blues rozehrají na Stamford Bridge čtvrtfinálovou partii Evropské ligy s Rubinem Kazaň.

„Mají poměrně zkušený tým, který poslední dobou hraje pravidelně poháry, mají za sebou i Ligu mistrů. Z toho, co jsem viděl, jsou hodně disciplinovaní, dobře brání, a mají nebezpečné brejky," charakterizuje protivníka Petr Čech na svých stránkách.

„Teď v posledním kole ruské ligy porazili 2:0 Lokomotiv. Jejich největší zbraní je rychlý přechod do útoku, a když to srovnám s naším minulým soupeřem v Evropské lize Steauou, tak jsou defenzivnější. Určitě u nás budou čekat na brejky, takže nás čeká dobývání branky," uvědomuje si.

S Barcelonou také začínali doma

Vzhledem k nabitému programu se dají očekávat změny v sestavě Blues. „Jinak to ani nejde, trenér zřejmě využije čerstvější hráče. Program je teď strašně náročný a ještě štěstí, že hrajeme doma a odpadlo nám dlouhé cestování do Ruska. To už by byla opravdu velká komplikace," poukazuje Čech.

Hned poté, co jeho tým jako obhájce trofeje vypadl z Ligy mistrů, gólman české reprezentace prohlásil, že Chelsea chce vyhrát aspoň Evropskou ligu. A za tím si stojí.

„O nějakém podcenění nemůže být ani řeč, vždyť se hraje o postup do semifinále. Hrajeme doma, což v pohárech ze statistického hlediska výhoda nebývá, ale není to rozhodně pravidlo," ujišťuje Čechíno. „S Barcelonou jsme v minulém ročníku Ligy mistrů taky začínali doma, před zápasem u nich nás všichni odepisovali - a prošli jsme dál. Věřím, že Kazaň porazíme a vytvoříme si dobrý výsledek pro odvetu."

Kozák může pomstít Plzeň

Český fotbal bude mít ve čtvrtek večer ještě jednoho zástupce na scéně. Nejlepší střelec soutěže Libor Kozák může s Laziem Řím pomstít Plzeň a vyřadit jejího přemožitele z osmifinále Fenerbahce Istanbul. Mladý útočník si už připsal osm gólů.

Lazio narozdíl od Viktorie začíná v Istanbulu. Odvetu bude muset Lazio kvůli disciplinárnímu trestu sehrát bez diváků. „I tak si věříme. Myslíme, že na ně máme," říká třiadvacetiletý Kozák.

Čtvrteční program úvodních zápasů čtvrtfinále (začátky 21:05):
Chelsea (Čech) - Kazaň (ČT Sport),
Fenerbahce Istanbul - Lazio Řím (Kozák; Fanda),
Tottenham - Basilej (Nova Sport),
Benfica Lisabon - Newcastle.
Postoupí Chelsea přes Rubin Kazaň do semifinále Evropské ligy?
Ano
86,3 %
Ne
13,7 %
Celkem hlasovalo 3226 čtenářů.

Reklama

Související témata: