Hlavní obsah

Čech chválí Torrese. Po výhře o postupu přes Kazaň nepochybuje

Londýn

Velmi spokojen byl gólman Chelsea Petr Čech po domácí výhře v úvodním čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy nad Kazaní 3:1. Věří, že si Blues vytvořili dostatečný náskok, který už by v ruské odvetě neměli prohospodařit, a postup už si pohlídají. Pochválil také výkon svého spoluhráče Fernanda Torrese, který ve čtvrtek nasázel dva góly.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech spolu s obráncem Davidem Luizem (vlevo) odráží atak fotbalisty Kazaně Vladimira Djadjuna.

Článek

"Výsledek je dobrý. Soupeř sice dal gól venku, ale pořád máme slušný náskok. V případě, že se nám podaří skórovat v odvetě, tak bychom nad tím dvojzápasem měli mít kontrolu. Věřím, že výhra 3:1 bude pro odvetu dostačující a postoupíme," uvedl na svém webu Čech, jenž ve čtvrtek inkasoval v 41. minutě z penalty nařízené za ruku kapitána Johna Terryho.

Český gólman pochválil španělského útočníka Torrese, často kritizovaného za malou střeleckou produktivitu. "Fernando hrál skvěle. Dal dva góly, což je dobré nejen pro nás, ale i pro něj osobně. Určitě mu zase stoupne sebevědomí," konstatoval Čech.

Soupeř neměl skoro nic

Chelsea v nabitém programu absolvovala třetí zápas v šesti dnech a navázala na pondělní domácí výhru 1:0 nad Manchesterem United v opakovaném čtvrtfinále Anglického poháru.

"Dokázali jsme rychle přepnout a připravit se na Evropskou ligu. Trenér zase trochu obměnil tým, což bylo nezbytné. Ale i tak jsme měli nad zápasem kontrolu, soupeř až na pár střel z dálky neměl skoro nic," komentoval duel s Kazaní Čech.

V neděli ho čeká ligový zápas se Sunderlandem a ve čtvrtek odveta s Kazaní. "Tím, že se hraje v Moskvě, je to pro nás lepší. Cestování aspoň nebude tak dlouhé," dodal.

Reklama

Související témata: