Hlavní obsah

Nemá rád Evropskou ligu. S Champions League se to nedá srovnat, říká Obi Mikel

Londýn

České kluby se úspěchy ve fotbalové Evropské lize rády chlubí, ale pro zmlsané hráče zvyklé na pravidelnou účast v Champions League je druhá nejprestižnější evropská soutěž zřejmě jen velmi chabou náplastí. Svým vlažným přístupem k ní se nijak netají třeba John Obi Mikel z Chelsea.

Foto: Andrew Winning, ČTK

John Obi Mikel (vlevo) z Chelsea a Alfred N'Diaye ze Sunderlandu v utkání Premier League na Stamford Bridge.

Článek

Zatímco opora Blues Petr Čech se alespoň podle svých slov na zápasy EL těší a bere je velmi prestižně, jeho nigerijský spoluhráč čtvrtečním duelům nemůže přijít na chuť. Vyřazení z mnohem sledovanější a bohatší soutěže těžko vstřebává.

„Už jsem v klubu sedm let a vždy jsem hrál Ligu mistrů. Ve čtvrtek jsem fotbal nikdy nehrával, v této sezóně je to zkrátka hodně těžké," posteskl si v listu The Sun Obi Mikel, jehož tým v EL letos vyřadil pražskou Spartu a Steauu Bukurešť.

Evropská liga je ale spolu s FA Cupem jedinou nadějí pro Chelsea, jak sezónu zachránit ziskem trofeje. Každopádně po minulém roce, který Blues ozdobili vítězstvím v Lize mistrů, půjde o ústup ze slávy.

Ani neznám hymnu

„Nechci urážet Evropskou ligu, ale zkrátka to není to samé. Ani neznám její hymnu. Když ale zahraje hymna Champions League, začne to ve vás vřít," rozpovídal se nigerijský středopolař.

Pětadvacetiletý rodák z Josu tak doufá, že se jeho týmu podaří skončit v tabulce Premier League do čtvrtého místa, což by Blues opět zajistilo účast v nejprestižnější evropské soutěži. Momentálně jim patří třetí příčka, ale na pátý Arsenal má náskok jen dva body.

„Dívám se na všechny zápasy Ligy mistrů, což je pro mě frustrující, protože my musíme hrát až ve čtvrtek v noci. Jak to říkají? Čtvrtek v noci, Kanál 5? V příští sezóně určitě chceme hrát v hlavním vysílacím čase. V této sezóně je to těžší než loni, kdy jsme vyhráli Champions League, protože v Evropské lize je víc zápasů," dodal Obi Mikel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články