Hlavní obsah

Čechova Chelsea se utká o finále Evropské ligy s Basilejí

Nyon

Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem se v semifinále Evropské ligy utkají s Basilejí. Druhou dvojici bojující o účast ve finále v Amsterdamu tvoří Fenerbahce Istanbul a Benfica Lisabon. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Los semifinále Evropské fotbalové ligy.

Článek

Chelsea narazí 25. dubna a 2. května na největší překvapení soutěže. Basilej se v posledních letech posouvá mezi evropskou elitu, ale tak daleko v pohárech ještě nikdy nebyla. Ve čtvrtfinále překvapivě vyřadila jiný londýnský celek Tottenham na pokutové kopy, když oba duely skončily 2:2. S Chelsea se utká poprvé v historii.

"V předchozích 120 letech náš tým nikdy v semifinále nebyl. Je to neuvěřitelný úspěch," řekl po postupu přes Tottenham útočník Marco Streller. "Pro nás to ale ještě nekončí. Když už jsme tak blízko, chceme do finále a získat pohár," dodal jeho spoluhráč Philipp Degen, který má zkušenosti s Chelsea z působení v Liverpoolu.

"Myslel jsem si, že je dostaneme. Na papíře možná Basilej vypadá slabší než Fenerbahce nebo Benfica, ale já bych ty týmy řadil skoro na stejnou úroveň. S poháry mají dost zkušeností, v minulém ročníku Ligy mistrů doma porazili Manchester United nebo Bayern. Role favorita se ale samozřejmě nezříkáme, protože naším jediným cílem je Evropskou ligu vyhrát," řekl Petr Čech na svém webu.

Zápas v Basileji pro něj bude o to zajímavější, že zde v roce 2002 získal s jednadvacítkou titul mistra Evropy. "Budou to hezké vzpomínky. Od té doby jsem si tam už jednou zahrál, na mistrovství Evropy 2008 jsme v St. Jakob-Parku hráli úvodní zápas turnaje se Švýcarskem," vzpomínal Čech.

Semifinále Evropské ligy (25. dubna a 2. května):
Fenerbahce Istanbul - Benfica Lisabon
Basilej - Chelsea
Začátky 21:05.
Finále: Amsterdam (15. května, výkop v 20:45)

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen