Hlavní obsah

Změna trenéra? Kabina Chelsea není imunní. Musíme se od toho oprostit, tvrdí Oscar

Londýn/Praha

Španělského kouče Beníteze fanoušci Chelsea rádi nemají a mít nebudou, v příštích dnech by však mohl mít klid. Alespoň relativní, neboť jeden z cílů, s nimiž na Stamford Bridge přicházel, přece jen splnil. Do finále druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže se s Chelsea dostal, takže 15. května bude mít v Amsterdamu v utkání s Benfikou Lisabon možnost získat pro Blues alespoň nějakou trofej a přiložit tak náplast útěchy na nepříliš povedenou sezónu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Frank Lampard z Chelsea (vpravo) se spoluhráčem Johnem Terrym se radují z postupu.

Článek
Fotogalerie

I během domácí odvety s Basilejí dávali fanoušci Chelsea najevo, jak jsou natěšeni na návrat trenéra Mourinha, což pochopitelně vnímal jak Rafael Benítez, tak i jeho svěřenci. Zvláště když spekulací kolem nového kouče Blues je všude plno...

Oscar: Od spekulací se musíme oprostit

„O možných manažerských změnách se spekuluje skutečně hodně, ale my se od nich musíme oprostit. V tuto chvíli je pro nás podstatná současnost a nikoli příští sezóna, takže je třeba se soustředit na zápasy, jež nás čekají," přiznával brazilský legionář ve službách Chelsea Oscar, že kabina Chelsea není vůči panující atmosféře imunní.

Tři evropská finále Chelsea
2007/2008Liga mistrůManchester United-Chelsea 1:1, na penalty 6:5Avram Grant
20011/2012Liga mistrůBayern Mnichov - Chelsea 1:1, na penalty 3:4Roberto Di Matteo
2012/2013Evropská ligaChelsea-Benfika Lisabon ?:?Rafael Benítez
První sloupec sezóna, druhý soutěž, třetí výsledek finále, čtvrtý trenér Chelsea. Tučně je zobrazen vítězný tým.

Teď je pro ni důležitý závěr Premier League, kde by ráda uhájila třetí příčku zaručující přímý postup do základní fáze Ligy mistrů, a amsterdamské finále Ligy mistrů pochopitelně také.

Luiz děkoval Benítezovi

„Ztratili jsme v této sezóně už tři finále, takže teď je na čase konečně jedno vyhrát," připomínal letošní sérii nezdarů další z Brazilců David Luiz, jenž parádní trefou v odvetě se švýcarskou Basilejí s definitivní platností stvrdil postup a účast v amsterdamském finále. I svou vděčnost Benítezovi neopomněl vyjádřit.

„Rád bych mu poděkoval, protože je to skvělý trenér. Hodně se mnou pracuje, já mu naslouchám a učím se od něho. Jednak proto, že je starší a zkušenější než já, ale i proto, že získal víc titulů," pochvaloval si spolupráci se španělským trenérem, který dovedl Chelsea potřetí během šesti let do evropského finále.

Trofej přivezeme, sliboval Hazard

„Teď uděláme vše proto, abychom trofej z Amsterdamu dovezli. Je to důležité pro nás i naše fanoušky," sliboval Eden Hazard, stejně jako třeba další z Brazilců v modrých barvách londýnského klubu Ramirés. Pro něho bude mít příští týden finálová konfrontace obzvláště pikantní příchuť, neboť právě z Benfiky před třemi lety na Stamford Bridge přišel.

„Bude to zvláštní pocit hrát ve finále právě proti Benfice. Chovám k ní pořád spoustu lásky a až do této chvíle jsem jí ohromně fandil. Ve finále ale chceme vyhrát, abychom po tvrdé práci odvedené v Evropské lize získali titul z této soutěže my," přidával se ke spoluhráčům.

„Přišel jsem do Chelsea jako profesionál odvádět tvrdou práci a jsem rád, že mužstvo proti Basileji potvrdilo patřičnou odolnost a do finále postoupilo. Hráči se teď radují a já s nimi," netajil Benítez spokojenost, že má šanci získat další klubovou trofej.

Někdejší Pohár UEFA vyhrál v sezóně 2003/04 s Valencií, Ligu mistrů o rok později s Liverpoolem, Interkontinentální pohár FIFA v roce 2010 s Interem Milán, teď má s Chelsea možnost sáhnout si na pohár pro vítěze Evropské ligy

Reklama

Související témata: