Hlavní obsah

Žádná náhoda! U vítězného gólu jsme zužitkovali píli při nácviku standardek, tvrdí Ivanovič

Srbský fotbalista Branislav Ivanovič se stal hrdinou Chelsea, když v nastaveném čase zařídil výhru nad Benfikou Lisabon ve středečním finále Evropské ligy. Při svém zásahu prý zužitkoval informace, které získal při pilné přípravě, jak soupeř brání standardní situace.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Autor vítězného gólu Chelsea ve finále Evropské ligy Branislav Ivanovič se raduje s Juanem Matou z výhry nad Benficou.

Článek

"Na tréninku jsme se nácviku standardních situací hodně věnovali. Od Davida Luize (bývalý hráč Benfiky) jsme věděli, kde má Benfica při bránění slabiny. Ten gól vyšel z toho, co jsme nacvičovali," řekl Ivanovič, jenž byl vyhlášen hráčem zápasu.

"Asi to byl nejlepší moment mé kariéry. Je to skvělý pocit dát gól v nastavení tak velkého zápasu," těšilo srbského obránce.

Výhra se podle něj ale rozhodně nerodila snadno. "Benfica hrála velmi dobře. Hlavně v první půli. Byli jsme rádi, že jsme šli do kabin za stavu 0:0. Pak jsme ale dali gól a to nám zvedlo sebevědomí. Velkou roli sehrála i naše zkušenost," mínil Ivanovič.

Luiz věnoval výhru kouči Benítezovi

Výhry si užíval o to více, že loňský vítězný zápas Chelsea ve finále Ligy mistrů s Bayernem sledoval jen z tribuny. "Tam jsem hrát nemohl, takže teď to byl pro mě ještě větší zážitek. Po té těžké sezóně, co máme za sebou, jsme si tohle zasloužili," řekl Ivanovič. "Po vypadnutí z Ligy mistrů jsme chtěli dokázat, že stále jsme dobrý tým," dodal.

Jeho spoluhráč David Luiz věnoval výhru v Evropské lize trenérovi Rafaelu Benítezovi, který po sezóně u týmu končí. "Chci mu to věnovat, protože s námi odvedl velký kus práce. Na podzim to s námi nevypadalo nejlépe, ale vše se v dobré obrátilo," řekl brazilský záložník či stoper.

Do Chelsea přišel před dvěma roky právě z Benfiky. "Benfiku budu mít vždy v srdci. Bylo těžké ji opustit, ale rozhodl jsem se tak právě kvůli těmto trofejím, které s Chelsea získávám. Každopádně bych byl raději, kdybychom ve finále porazili jiný tým než zrovna Benfiku," přiznal Luiz.

Reklama

Související témata: