Hlavní obsah

Čechovi před finále málem ujeli, jako nosič nejtěžšího poháru však byl Chelsea dobrý

Amsterdam

Loni vychytal v penaltovém rozstřelu svému týmu triumf v Lize mistrů. A když teď měl v Amsterdamu přidat do klubové sbírky také Evropskou ligu, autobus s fotbalisty Chelsea brankáři Petru Čechovi málem ujel! Gólman ale stačil spoluhráče dohonit, zápas stihnout, a na výhře 2:1 nad Benfikou Lisabon se podílet. Při dekorování vítězů to byl právě český brankář, kdo vzal pohár do svých velkých rukavic a snesl jej z čestné tribuny k fotografování na trávník…

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Petr Čech jásá s pohárem pro vítěze Evropské ligy po finálovém triumfu nad Benfikou Lisabon.

Článek

Jako nosič poháru končí. Víckrát se s takovou tíhou tahat nebude! „Překvapilo mě, že pohár pro vítěze Evropské ligy je asi desetkrát těžší než pohár Ligy mistrů. Když jsem ho nesl z tribuny na trávník, tak jsem se docela zpotil," culil se šťastný Petr Čech.

Přitom moc nechybělo, aby finále honil na poslední chvíli taxíkem. Z hotelu se klubový autobus rozjel bez Čechína - a spoluhráči si nevšimli, že brankář číslo jedna chybí!

„Musel jsem si ještě odskočit a málem mi ujeli. Autobus už odjížděl, ale ještě zastavil. Někdo přece jen zjistil, že chybím. Stejně jsem jim ale řekl, že jestli mě nepotřebují, klidně pojedu domů," smál se gólman.

Šmíco, máš to nahnuté...

Finále Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Borussií Dortmund teď určí Chelsea soupeře pro finále Superpoháru, které se koncem srpna uskuteční v pražském Edenu. To byla pro Čecha samozřejmě velká motivace.

Teď má šanci vyrovnat se reprezentačnímu manažerovi Vladimíru Šmicrovi, který zatím jako jediný z českých fotbalistů získal všechny tři nejcennější evropské trofeje z Evropské ligy (Poháru UEFA), Ligy mistrů a Superpoháru. „Však mi Šmíca hned po finále psal. Tak jsem ho varoval, že to má nahnuté. Doufám, že nám to na Slavii vyjde," těší se Čech.

Fotbalisté Sparty mohou dodatečně litovat, že v únoru byli v prvním kole vyřazovací části jen kousek od vyřazení pozdějšího vítěze... Již tehdy Čech tvrdil, že Chelsea chce trofej získat jako cenu útěchy.

„A povedlo se. Pohár je pro nás náplastí za to, že jsme jako první obhájce prvenství v Lize mistrů vypadli již v základní skupině. To bylo velké zklamání. Ale naštvání jsme přetavili v motivaci, která nás dovedla až sem a přinesla nám další trofej," připomněl gólman.

Měl radost, jako by Torresův gól vstřelil sám

Blues tak jsou po Portu teprve druhým klubem, který dokázal dva roky po sobě vyhrát obě hlavní evropské pohárové soutěže.

Čechovi se povedl husarský kousek, při prvním gólu Fernanda Torrese si připsal poloviční asistenci. Gólmanův dlouhý výhoz totiž Juan Mata jen lehkou tečí prodloužil na úspěšného střelce. „Měl jsem stejnou radost, jako bych gól dal já...Však mi kluci gratulovali, stejně jako Torresovi."

Hned ve čtvrtek máme vyhlášení klubového fotbalisty roku, v pátek trénink, v sobotu přípravu a v neděli zápas. V pondělí letíme do Ameriky na exhibiční turné. A pak je tam ještě nároďák," připomněl Čech, že pekelný program Chelsea ještě zdaleka nekončí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články