Hlavní obsah

Benfica znovu truchlí, ale podle Jesuse může být na výkon hrdá

Amsterdam

Téměř jako prokletí si musejí připadat fotbalisté Benfiky Lisabon, kteří prohráli sedmé finále evropského poháru za sebou a neukončili 51 let čekání na mezinárodní trofej. Po porážce 1:2 s Chelsea ve středečním finále Evropské ligy je tak podle trenéra Jorgeho Jesuse může těšit alespoň to, že svým výkonem rozhodně udělali dojem, jelikož Chelsea byli minimálně vyrovnaným soupeřem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Ola John z Benfiky smutní po prohře ve finále Evropské ligy s Chelsea.

Článek

"Benfica ukázala celému světu, že jsme tohle utkání mohli vyhrát. Michel Platini a Johan Cruyff mi po utkání gratulovali k tomu, jak skvěle jsme hráli. Prožíváme těžkou chvíli, protože v nás převládá pocit, že jsme si nezasloužili prohrát, ale může nás těšit, jaký jsme tu zanechali dojem," uvedl Jesus na tiskové konferenci.

Porážka ho mrzela hlavně kvůli fanouškům, kteří svůj tým v Amsterdamu hlasitě povzbuzovali, ale po zápase hodně z nich plakalo zklamáním. "Chci fanouškům poděkovat, protože byli fantastičtí. Předčili příznivce Chelsea. Zasloužili si, abychom vyhráli. Kvůli nim mě ta prohra mrzí nejvíce," dodal Jesus.

Škoda promarněných šancí, litoval kouč

Litoval hlavně toho, že jeho svěřenci nezužitkovali vydařenou první půli a tlak v úvodu druhé části. "Chelsea má dobře organizovanou hru, ale nám se jí povedlo překvapit rychlým přechodem do protiútoku. Měli jsme tam šance, abychom se ujali vedení, bohužel se to ale povedlo Chelsea," řekl kouč Benfiky.

Rozhodující moment ale přišel až v nastaveném čase, kdy Branislav Ivanovič dal vítězný gól Chelsea po rohovém kopu. Zopakovala se tak situace ze sobotního duelu portugalské ligy s Portem, kdy Benfica rovněž v nastavení inkasovala na branku 1:2 a zřejmě tak přišla o titul.

"Zase to nastavení... Mohli bychom říci, že zkrátka máme v tomto týdnu smůlu, ale pravda je taková, že jsme mohli v závěru situaci vyřešit lépe, aby k tomu rohu nedošlo," uzavřel Jesus.

Podle brankáře Artura však čas Benfiky ještě přijde. "Jsme samozřejmě hrozně smutní. Udělali jsme všechno, abychom vyhráli. Nechápu, proč se nám to nepovedlo. Ukázali jsme ale, že se tento tým vrací na evropský vrchol a nebude trvat dlouho a trofej získá. Smůla se k nám musí jednou otočit zády a to nám přinese něco hezkého," dodal brazilský gólman.

Reklama

Související témata: